O fostă mare campioană mondială de gimnastică din Ploiești, Corina Ungureanu, nostalgică față de… duelurile cu un la fel de mare concitadin, campionul mondial de box amator și profesionist Leonard Doroftei!

Dragos Trestioreanu -

O fostă mare campioană mondială de gimnastică din Ploiești, Corina Ungureanu, nostalgică față de… duelurile cu un la fel de mare concitadin, campionul mondial de box amator și profesionist Leonard Doroftei!

Cu trei zile înainte de finalul anului 2019, actuală antrenoare de la secția de gimnastică a CS Petrolul Ploiești, Corina Ungureanu, fostă campioană mondială și europeană cu echipa națională a României și, totodată, câștigătoare a primului loc la sol în întrecerile continentale, a postat pe o binecunoscută rețea de socializare următorul text: „In anii ’90 la Ploiesti ma ” bateam” cu Doru pentru sportivul anului! -))
Vorbim despre interesul autoritatilor pentru sportul prahovean, ploiestean sau national. Cine ne opreste sa ne recompensam sportivii pentru rezultatele fie ele si nationale cu niste simple diplome intr-o gala in care facem un clasament Top 10? Psihologic vorbind, pentru sportivi inseamna enorm dar ce sa stie unii…
Da, ne-am premiat sportivii in cadrul sectiilor asa cum am putut fiecare si le-am oferit sportivilor cadouri din partea cluburilor de care apartinem, fiecare dupa buget/ posibilitati.
Si, pentru ca nu ma pot abtine si pentru ca am vazut impartire de cadouri pe la Ploiesti din partea unor oficiali, capi, factori de decizie, zei, sefi, etc… SI SPORTIVII DE LA PETROLUL REPREZINTA ORASUL PLOIESTI IN COMPETITII si chiar fac rezultate!
Imi pare rau ca nu ne putem aduna juniorii prahoveni pe o scena unde sa-i premiem pentru rezultatele din 2019 si sa-i incurajam pentru viitor!
In 2020 ma voi ocupa personal de organizarea GALEI!
Pana atunci, felicit antrenorii si sportivii ploiesteni care au obtinut rezultate bune in 2019 in disciplinele sportive olimpice!”.

Activă, ca de obicei, în mediul online, acolo unde se simte ca peștele în apă, un exemplu pentru alți foști sportivi sau sportivi în activitate, indiferent de nivelul la care au ajuns în carieră, ea și „oponentul” de la fostele anuale „Top 10 sportivi prahoveni”, Leonard Doroftei, alias Doru sau Moșu’, atingând apogeul, Corina Ungureanu anunță ca ia taurul de coarne. Pe cale de consecință, se va ocupa de o gală în care să fie sărbătoriți toți sportivii juniori prahoveni care o vor merita la capătul lui 2020! În fapt, înțeleg că ar fi o… mănușă aruncată administrației locale și județene. Asta pentru a fi mai atente față de reușitele din Ploiești și Prahova într-un domeniu în care cluburile abia mai subzistă, iar performanțele lor au devenit, de ceva timp, cvasi-neinteresante pentru media, nemaivorbindu-se, de multă vreme chiar, de campioni mondiali sau europeni. Ce să mai vorbim de cei olimpici! Corina ne arată că oamenii ar trebui împinși de la spate, iar – dacă se fac că nu înțeleg mesajul – poate prelua ea însăși o astfel de organizare, altădată apanajul municipalității sau a județului. Cum 2020 e an electoral, să vedem cine va… ridica mănușa la finele acestuia!

Foto: Facebook