O fotografie care ne ia de fraieri pe toți cei de bună credință? A pariat „lupul tânăr” Mihai Constantinescu sau numai a schimbat bani la ghișeul unei case de pariuri?

Dragos Trestioreanu -

O fotografie care ne ia de fraieri pe toți cei de bună credință? A pariat „lupul tânăr” Mihai Constantinescu sau numai a schimbat bani la ghișeul unei case de pariuri?

Exact când terminam corectatul textului mai amplu, de astăzi, despre Mihai Constantinescu, m-a „atenționat” laptopul că a apărut o fotografie, pe www.gsp.ro, avându-l în prim-plan pe juniorul Petrolului, aflat în fața unui ghișeu, cu bani mână, părând a fi sute de lei. Sigur că, dat fiind incidentul dezbătut de câteva zile, ca și comunicatul poliției că jucătorul a început un conflict verbal cu un puști într-o casă de pariuri din cartierul ploieștean 9 Mai, s-a dedus pe loc că ghișeul ar fi al agenției Fortuna, iar banii ar proveni de la… pariuri! Este o simplă deducție, nu o și o dovadă! Repet, nefiind deloc un parior, nu cunosc nici prevederile legale în astfel de situații. Mai precis, nu știu dacă numele unui parior poate fi divulgat organelor de anchetă de către casele de pariuri. Dacă nu, va fi, desigur, cvasi-imposibil să se dovedească un pariu făcut de fotbalist, pe care urma să îl plătească ori ridicase un eventual câștig. Pentru că, de ce nu?, poate că intrase acolo, cu scopul de a schimba bani. Cine poate spune altceva? Dar, repet, vom vedea ce spune legea!

Cert este că, în acest moment, sunt două direcții de urmărit: fie Constantinescu ne-a luat de fraieri pe toți cei de bună credință, cei care am încercat să-l cauționăm într-un fel sau altul, fie pur și simplu, s-a dus la ghișeu să ridice bani câștigați la aparatele electronice de jocuri de noroc (neoficial, se specula, cu puțin timp în urmă, că ar fi fost vorba despre 300 de lei!). Cu siguranță, anchetele – care nu se vor opri, cert, aici – vor ajunge, finalmente, la un verdict care să fie și cel adevărat. Una peste alta însă, cariera lui Mihai, aflată în urcare de ceva vreme, a ajuns în prezent într-un impas pe care să vedem dacă va reuși să-l depășească. În acest conext, în eventualitatea în care se va dovedi că acei bani erau pentru/de la pariuri, atunci și pledoaria mea pro-Mihai Constantinescu, din textul de dinainte, de azi, nu ar mai avea nicio valoare! Sper, încă, să nu fie așa!

Foto: www.gsp.ro