O fugă în Italia pentru Petrolul, fără internaționali și accidentați

Redactia -

O fugă în Italia pentru Petrolul, fără internaționali și accidentați

Miercuri seara, la ora 20.00, delegația Petrolului Ploiești pentru Italia a urcat într-un charter ce a luat cap-compas Verona, acolo unde „lupii” vor fi, joi, 14 noiembrie 2013, de la 15.00 (un ceas mai târziu în România) sparring-partners pentru revelația Seriei A, Hellas (locul al VI-lea în prezent), antrenată de Andrea Mandorlini, fost tehnician al ex-campioanei României, CFR Cluj.

Meciuul-test va fi găzduit de baza de pregătire a italienilor, denumită Sporting Center „Il Paradiso”, aflată în localitatea Peschiera del Garda. Principalul responsabil al staff-ului tehnic al petroliștilor, Cosmin Contra, a deplasat la fața locului un efectiv format din 19 fotbaliști, doi portari și 17 jucători de câmp, dintre care doi juniori din propriul centru de profil, ultimii nominalizați în rândurile care urmează: Peterson dos Santos Pecanha, Mircea Bornescu – Jean Sony Alcenat, Sebastian Achim, Geraldo Alves, Alexandru Benga, Manasse Ruben Enza-Yamissi, Guilherme Haubert Sitya, Njongo Lebo Priso, Damien Boudjemaa, Walter Lee Fernandez Balufo, Romario Santos Pires, Sony Mustivar, Pablo de Lucas, Filipe Teixeira, Ferebory Dore, Abel Camara, Cristian Mihai şi Marius Anghel (primii din stânga; www.fcpetrolul.ro). După cum se poate observa, a revenit în lot fundașul central Enza-Yamissi, recuperat după o intervenție chirugicală, care l-a ținut destul timp departe de gazon. În schimb, atacantul Hamza Younes a fost lăsat acasă, deoarece acuză dureri la genunchiul accidentat pe parcursul returului cu Swansea City, din play-off-ul Europa League, atunci când a înscris golul victoriei echipei sale, cu scorul de 2-1. Younes era pe cale de refacere totală, dar a fost contrat mai dur la un antrenament de Dore și i-au revenit problemele de ordin medical. Tot acasă au rămas și Laurențiu Marinescu, și Marian Dean Beța, pentru care nu mai sunt șanse de revenire în acest an. În schimb, lăsat la Ploiești, Juan Angel Albin își va continua pregătirea, existând speranțe că va putea juca împotriva Viitorul Constanța, luni, 25 noiembrie, de la ora 21.00, pe arena Ilie Oană. Nu au făcut deplasarea nici Ovidiu Hoban, selecționat la echipa națională de seniori a României, pentru „dubla” cu Grecia, el aflându-se deja la Atena, în vederea partidei-tur de vineri, 15 noiembrie, de pe „Karaiskakis”, acolo unde, de la 21.00, arbitrul portguhez Pedro Proenca va conduce o partidă foarte importanrtă pentru viitorul fotbalului nostru. Tot la un lot național a fost convocat și Vlăduț Morar, mai vechi  combatant la selecționata la „tineret”, chemat și de Bogdan Stelea, cel care l-a înlocuit cu puțină vreme în urmă pe Emil Săndoi. Morar și coechipierii săi vor da piept cu reprezentativa „U 21” a Germaniei, pe 19 noiembrie.

Revenirea acasă a delegației Petrolul se va consemna vineri, 16 noiembrie, în jurul orei 15.00, iar apoi vor demara pregătirile pentru următoarea etapă din campionatul Ligii I, pentru găzari urmând , după confruntarea cu Viitorul, o perioadă cu meciuri foarte tari, contra Stelei, în deplasare, în campionat, și împotriva lui FC Vaslui, la Ploiești, în sferturile de finală ale Cupei României-Timișoreana.