O grupare specializată în trafic de produse petroliere – destructurată de poliţişti. Prejudiciu de 6 milioane de lei!

Redactia -

O grupare specializată în trafic de produse petroliere – destructurată de poliţişti. Prejudiciu de 6 milioane de lei!

În perioada 2011 – 2012, poliţiştii Serviciului de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor din cadrul B.C.C.O. Ploieşti au instrumentat activitatea infracţională a unui grup infracţional organizat constituit din nouă persoane.
Grupul era profilat în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani proveniţi din traficul cu produse petroliere, şi acţiona pe raza judeţelor Prahova, Argeş, Sibiu, Giurgiu şi Bucureşti.
Din cercetări a rezultat că în perioada 2008 – 2011, prin intermediul societăţilor pe care le controlau direct sau indirect, unele dintre ele de tip „fantomă”, membrii grupului au cauzat un prejudiciu total bugetului de stat de aproape 6 milioane de lei, şi de aproape 285.000 lei unei societăţi private.
Prejudiciul a fost stabilit de D.G.F.P. Prahova şi D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Ploieşti.
Modul de operare folosit de suspecţi presupunea achiziţionarea de subproduse petroliere (uleiuri) de la diverşi furnizori, prin intermediul unei societăţi comerciale din Ploieşti care avea ca obiect principal de activitate intermedierea în comercializarea produselor petroliere.
Ulterior, produsele petroliere erau comercializate fictiv către două societăţi comerciale de tip „fantomă” , însă în realitate erau vândute ca şi carburanţi auto către staţii de distribuţie din România.
La data de 29.05.2012, sub coordonarea procurorului de caz, poliţiştii au efectuat opt percheziţii la domiciliile suspecţilor, ocazie cu care au fost reţinuţi preventiv pentru 24 de ore 3 dintre suspecţi.
Ulterior, Tribunalul Prahova a emis mandat de arestare preventivă pe numele uneia din persoanele reţinute, restul suspecţilor fiind cercetaţi în stare de liberatate.
Pentru recuperarea prejudiciului au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de membrii grupării, în valoare de 3.000.000 lei.
La data de 21.09.2012, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti a finalizat cercetările şi a propus trimiterea în judecată a inculpaţilor pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală, înşelăciune şi spălare de bani.