O informație de pe un site central de sport i-a bucurat pe suporterii Petrolului. E bine totuși să nu zici hop până nu (chiar) ai sărit cu… Edi Iordănescu în curtea găzarilor!

Dragos Trestioreanu -

O informație de pe un site central de sport i-a bucurat pe suporterii Petrolului. E bine totuși să nu zici hop până nu (chiar) ai sărit cu… Edi Iordănescu în curtea găzarilor!

Potrivit unui comunicat al FRF, de luni, 3 august 2020, viitoarea ediție a campionatului Ligii a II-a de fotbal, ca și a celei de-a treia ligi, de altfel, va debuta pe 29 august 2020, cu mențiunea făcută de președintele FRF, Răzvan Burleanu, că instituția pe care o conduce va urmări săptămânal datele din pandemia de coronavirus, iar dacă situația o va cere, atunci s-ar putea decala startul celor două divizii. Cum până pe 29 august ar mai fi numai 25 de zile, iar FC Petrolul Ploiești nu mai are antrenor principal de-a doua zi după eșecul de acasă cu FC Argeș, noua prim-divizionară, și nici secund, imediat după ultimul fluier al partidei victorioase de la CS Mioveni, o informație postată astăzi, 4 august, pe www.gsp.ro, i-a bucurat, firesc, pe cei mai mulți dintre fanii „lupilor”. Mai precis, siteul central anunță că, plecat de la Gaz Metan Mediaș de pe data de 1 iunie, odată cu terminarea contractului său, Edward Iordănescu ar fi bătut palma cu ploieștenii, urmând ca, în câteva zile, să semneze un nou angajament din carieră. Dacă așa și este, atunci ar fi un semnal clar că se dorește enorm promovarea la capătul sezonului următor, fiindcă Edi Iordănescu nu ar renunța la oferte din primul eșalon sau din străinătate, pentru a… pierde vremea prin Liga a II-a! Chiar și la un club la care a recunoscut des că vrea să antreneze, cu siguranță în amintirea finalului activității sale de fotbalist, odată cu promovarea Petrolului din 2003! Repet, ar fi o decizie excelentă a clubului găzarilor, dar numai dacă lui Iordănescu jr. i s-ar garanta obiectivul accederii în Liga 1 și i se vor asigura toate condițiile pentru a-l și bifa. Însă, deocamdată, nu a apărut în mediul virtual nicio replică la informația de azi. Nici a antrenorului, nici a celui care îl numește în funcție, după ce vestea a făcut deja înconjurul internetului!

În ceea ce-i privește pe jucătorii Petrolului, marea majoritate a terminat contractele și este în așteptarea altor propuneri. Fie de la clubul găzarilor, de continuare a angajamentelor, fie de la alte grupări interesate să îi transfere. Ce se știe sigur, la acest moment, este plecarea lui Sergiu Arnăutu la colega de eșalon, Concordia Chiajna, informație postată ieri, 3 august, pe www.gazetaph.ro, și prelungirea cu un sezon a contractului lui Antoniu Manolache, un jucător „U 20” care a fost desemnat chiar căpitan al echipei, la ultimul meci din play-off, de la Mioveni. Sub angajament cu FC Petrolul mai sunt în continuare și alți „U 20”, precum Mario Bratu, Robert-Daniel Enache și Mihai Nițescu, dar și doi dintre cei care au depășit nu demult această vârstă, Alberto Olaru și Alexandru Saim Tudor. Cei cărora li se adaugă fostul internațional tunisian Younes Hamza, care a semnat un act oficial, toamna trecută, pentru o perioadă de două sezoane. Rămâne însă de văzut dacă, simțindu-se jignit de către fostul antrenor principal Costel Enache, înaintea și în timpul duelului cu mai-sus amintita Campionii FC Argeș Pitești, Hamza nu va solicita să plece în altă parte, el lipsind de altfel de la cea din urmă confruntare oficială. Sigur că, dată fiind perioada scurtă de timp până la startul noului campionat, ar fi normal ca fotbaliștii care nu mai sunt sub contract să fie anunțați cât mai repede ce se va întâmpla cu ei, pentru a ști ce decizie să ia asupra viitorul imediat al lor. Așa ar fi și corect, nu-i așa? În privința sosirilor, dar cred că și a unora dintre eventualele plecări, mai mult ca sigur că se așteaptă un verdict și din partea viitorului tehnician, a cărui numire, nici ea, nu mai trebuie să întârzie prea mult. Următorul campionat al Ligii a II-a va fi cu siguranță cel mai tare, „all time”, cu multe echipe care se vor înscrie cert în lupta pentru accederea în Liga 1!

Foto: www.digisport.ro și www.fcpetrolul.ro