Gazeta de Prahova

O maşină a luat foc pe o stradă din Ploieşti

Știri

Redactia

Miercuri, în jurul orei 07.31, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Detașamentul 1 de pompieri Ploiești a fost mobilizat în municipiul Ploiești pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

Forţele de intervenţie au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, operaţiunea de stingere fiind finalizată în jurul orei 07.43.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice, au ars cabluri electrice, instalația motorului și componente din sistemul de alimentare.

 

Tot miercuri, 15 noiembrie 2017, în jurul orei 10.40, echipajele de pompieri au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință particulară situată în comuna Sângeru, sat Mireșu Mare.

Pompierii militari au acţionat timp de aproximativ o oră pentru stingerea incendiului ce se manifesta la soba si coșul de evacuare a fumului, respectiv pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

Pagubele înregistrate ca urmare a producerii incendiului, provocat cel mai probabil din cauza jarului sau scânteilor din sobă, au constat în distrugerea sobei și a coșului în proporție de 40 %..

Echipajele de pompieri au împiedicat propagarea flăcărilor la alte construcţii învecinate.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline