O partidă se joacă până se aude ultimul fluier!

Redactia -

Deplasarea de la Iaşi a Petrolului, pentru a combate cu nou-promovata CSMS, deţinătoarea „lanternei roşii”, a fost privită ca una în care urma să se bifeze al treilea succes al „lupilor” – al doilea consecutiv. Statistica era în favoarea noii echipe a găzarilor, întărită serios în vară, prin aducerea „lotului de la Cluj”, adversara de vineri, 10 august 2012, abia adunând un lot cât de cât demn de a face faţă în primul eşalon. Pe teren a fost însă altfel, moldovenii – într-o alcătuire uşor schimbată faţă de precedentele trei partide – refuzând jocul şi baricându-se, ca în deplasare, pe trei linii. Context în care oponenţilor le-a fost mai greu să se desfăşoare, numărul ocaziilor de gol având nevoie doar de un… deget de la o mână, pentru Petrolul, Hamza Younes nereuşind să transforme în gol o pasă excelentă a lui Damien Boudjemaa (foto, în dreapta, în duel cu Petar Jovanovic; www.prosport.ro). Apoi, până la a se merge la vestiare, pentru pauza de 15 minute, ieşenii au fost mai periculoşi la poarta lui Vasili Hamutovski, bielorusul salvând un şut al fostului petrolist Claudiu Tudor şi având mult noroc la „bomba”, cu ochii închişi, expediată mult peste poartă, de un alt ex-„lup” – Ciprian Milea. Dar, o fază bine construită de Gheorghe Grozav şi Guilherme Haubert Sitya şi finalizată de Hamza Younes a condus la deschiderea scorului, în minutul 41.

Gluma s-a îngroşat la reluare, însă – atunci – arbitrul bucureştean Iulian Dima le-a dat o mână de ajutor băieţilor lui Ionuţ Popa, ignorând faultul clar al lui Claudiu Ionescu asupra lui Boudjemaa, în faza de dinaintea şutului lui Bogdan Straton (53), şi acesta cochetând puţin cu Petrolul, mingea fiind deviată uşor – culmea, tot de către un fost găzar, Adrian Pătulea! – din drumul său spre gol. Derutat, Hamutovski a scăpat minge printre mâini, fiind şi puţin mascat de jucătorii din faţa sa. Apoi, „galbenii” au alergat după reuşita care să le permită adjudecarea celor trei puncte şi se părea că urmau să aibă şanse de reuşită, deşi acelaşi central le refuzase un penalti clar, în minutul 69, la un fault al lui Tudor asupra lui Jeremy Bokila. Tot belgiano-congolezul a obţinut totuşi un altul, în minutul 87, când a provocat şi eliminarea căpitanului gazdelor, Răzvan Tincu, pentru al doilea cartpnaş galben. Se părea astfel că transformarea loviturii de la „11 metri”, de către Laurenţiu Marinescu, a pus capăt jocului. Nu s-a întâmplat aşa, fiindcă ploieştenii au gestionat cât se poate de prost ultimele cinci minute, cu tot cu prelungiri, Pătulea egalând când mai erau 20 de secuinde, în urma unui lanţ de greşeli ale lui Jean Sony Alcenat, Sony Mustivar, George Galamaz şi, poate, Hamutovski, care nu a ieşit pe centrarea lui Ionescu, prilejuindu-i fostei vedete din eşaloanele inferioare din Anglia să puncteze simplu, cu o lovitură de cap, de pe linia careului de 6 metri, din poziţie centrală. A fost 2-2 şi s-au irosit astfel două puncte ce vor conta, probabil, în economia campionatului, pentru o echipă care şi-a anunţat intenţia de a ataca titlul.

CSMS IAŞI: I. Irimia 6 – P. Jovanovic 6.5, Al. Creţu 5.5, R. Tincu (cpt) 3, Vladu 6 – B. Straton 7 – Keita 5.5 (60 – Al. Ciucur 5), Milea 5 (77 – Mitrea), Cl. Tudor 6.5, Herghelegiu 5.5 (46 – Pătulea 7) – Cl. Ionescu 6.5. Antrenor: Ionuţ Popa.

SC FC PETROLUL: Hamutovski 5.5 – Alcenat 5.5, Galamaz 5.5, Enza-Yamissi 6, Guilherme 6.5 – Cojocnean 4.5 (46 – Tony 4.5), M. Cristescu 6 (77 – L. Marinescu), Mustivar (cpt) 6, Boudjemaa 6.5 – Grozav 5.5 (70 – Bokila 6.5), Younes 7. Antrenor: Mircea Rednic.

Au arbitrat: Iulian Dima 6 (Bucureşti) – Sebastian Gheorghe 7 (Suceava) şi Ovidiu Mihai Artene 7 (Vaslui).

Rezervă de arbitru: Marius Bocăneală (Galaţi).

Observatori: Adrian Ionescu, pentru joc, şi Gheorghe Moise, pentru arbitraj (ambii din Bucureşti).

Cartonaşe galbene: Grozav (26), B. Straton (32), Cojocnean (34), Alcenat (35), Milea (52), R. Tincu (61 şi 86), Boudjemaa (61), P. Jovanovic (71), Cl. Ionescu (90+1).

Cartonaş roşu: R. Tincu (86).

Pe SC FC Petrolul o aşteaptă în etapa a V-a, sâmbătă, 18 august 2012, de la ora 21.30, unul dintre derbiurile de tradiţie ale primului eşalon, cel cu echipa Rapid Bucureşti, ce se va juca sigur cu casa închisă, pe „Ilie Oană”, iar cei care nu vor mai prinde bilet au posibilitatea să-l urmărească pe micul ecran, „DigiSport1” urmând să preia acest meci, în direct.