O propunere pentru partenerul finanțator, Veolia România, și conducerea Petrolului: numirea lui Geraldo Alves într-o funcție la clubul la care a cunoscut performanțe onorante!

Dragos Trestioreanu -

O propunere pentru partenerul finanțator, Veolia România, și conducerea Petrolului: numirea lui Geraldo Alves într-o funcție la clubul la care a cunoscut performanțe onorante!

Îmi aduc aminte că, atunci când ACS Petrolul 52 Ploiești combătea încă în Liga A Prahova, dar chiar și apoi, în eșalonul imediat mai sus, apăruse zvonul că ar fi urmat să fie încorporat la echipă și fostul căpitan de pe vremea defunctei SC FC Petrolul, braziliano-portughezul Geraldo Alves, fratele celebrului ex-jucător al lui FC Porto, dar nu numai, Bruno Alves. Cum, pe vremea aceea, la noua echipă a găzarilor combătea cu brio și Daniel Chiriță, aflat la o vârstă înaintată totuși pentru fotbal, unul dintre conducătorii de-atunci a răspuns astfel la întrebarea mea dacă zvonul avea acoperire sau deloc: „Ce vrei, să facem salon de geriatrie la Petrolul?”. O astfel de replică m-a lăsat nu numai ca la dentist, ci și de înțeles că nici vorbă de „Geri” la Petrolul, după ce acesta pusese, de puțină vreme, ghetele în cui, însă arăta, fizic, ca și când ar fi jucat în continuare în Liga 1! OK, poate pe gazon Petrolul nu ar mai fi avut nevoie de el, atunci, deși – să fiu iertat! – oricând mi se părea mai bun la L4 sau L3 decât adversarii lui. Bașca, ar fi fost și un mentor desăvârșit pentru colegii de echipă. Adică, așa cum fusese și pentru Jean Alcenat, transformându-l dintr-un fundaș dreapta obscur, gata să fie dat afară, într-un apărător de bandă desăvârșit, selecționat în continuu la echipa națională a statului Haiti. Dar, cred acum că exista cineva anume care chiar nu și l-a dorit pe Geraldo la echipă, nici pe teren, nici pe bancă, nici la birou! Poate timpul va „declasa” și acest „mister”!

În vara spre toamna lui 2019, când se vorbea tot mai intens despre revenirea lui Younes Hamza la Ploiești, la noul Petrolul, a apărut și un interes concomitent pentru serviciile ;i ale fostului coechipier al acestuia de la SC FC Petrolul, lusitanul Filipe Teixeira. CEO companiei Veolia România, Mădălin Mihailovici, și i-a dorit foarte mult pe cei doi ex-fotbaliști străini, ambii legați cu mult și multe de România și de Ploiești, din varii motive. Dacă Younes a acceptat legitimarea, atunci, Filipe a refuzat-o politicos, personal fiind convins că a făcut-o numai la solicitarea soției lui, cea care se întorsese cu fiii lor în Portugalia. A rămas astfel în urmă lui Teixeira numai o promisiune vagă că o va ajuta pe Petrolul în calitate de scouter în zona portugheză. Nu a fost să fie, deoarece singurul fotbalist de acolo care a ajuns la Petrolul a fost unul de origine română, Marian Fernando Huja, recomandat de către fostul petrolist Jean-Claude Bozga și impresariat de teleormăneanca mutată la Monte Carlo, Liubliana Nedelcu, o fostă simpatizantă a clubului ploieștean. OK, dacă în privința fostului fotbalist favorit al lui Răzvan Lucescu este cam clar că-i greu de adus la Ploiești, el având motive obiective de a mai refuza, încă ani buni, o asemenea variantă, legat fiind de familie și copii, în schimb, stabilit aproape de București într-un cartier rezidențial, Geraldo Alves, căsătorit cu o româncă și fiind fericiții părinți ai unei fetițe, cred că ar avea deplina disponibilitate de a-și ajuta fostul club. Iar asta în ce calitate s-ar dori, adică executivă sau tehnică. Firește că pentru a reveni pe teren ar fi cam târziu, nivelul fiind altul totuși la L2, decât la L4 sau L3. Pe bancă sau în birou, nu s-ar mai putea reitera acum, desigur, ideea aceea stupidă cu „salonul de geriatrie”, de-acum câțiva ani! Cum actualul președinte executiv Costel Lazăr a fost vizitat, în toamnă, de Geri și Filipe, relațiile dintre cei trei rămânând dintre cele mai bune, de pe vremea când activau la același club, cel de la care brazilianul s-a lăsat de fotbal, iar oficialul a venit, iarna trecută, la Petrolul, nu văd de ce nu ar fi loc de o nouă colaborare. Aproape român, prin mariaj, Geraldo ar fi o carte cu adevărat câștigătoare pentru actuala echipă fanion a Ploieștiului și a Prahovei. Și, în plus, ar fi și vocea mult așteptată din media vizuală a Petrolului, una care lipsește atât de mult, el devenind de ceva vreme un invitat favorit al diverselor posturi TV de profil sportiv. În plus, la câștig s-ar putea adăuga și… lovitura de imagine.

Foto: colecție personală Facebook și canalul de Youtube al postului Pro Sport Live