O puștoaică vicecampioană mondială la galop, în Abu Dhabi, invitată la Ploiești TV, astă-seară, la „Ora HIPICĂ”

Dragos Trestioreanu -

O puștoaică vicecampioană mondială la galop, în Abu Dhabi, invitată la Ploiești TV, astă-seară, la „Ora HIPICĂ”

De Moș Nicolae, realizatorul și, totodată, moderatorul emisiunii „Ora HIPICĂ”, de la Ploiești TV, Marian Pușcaș, a invitat-o în studio pe o micuță călăreață de galop din oraș, Nicola Ivan, nimeni alta decât vicecampioana mondială de tineret, de la Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. Iată, o informație despre care nu s-a comentat deloc până acum!

La competiția din Orientul Mijlociu au participat călăreți din 15 țări, iar echilibrul a fost unul deosebit. Nicola nu a fost însoțită la întreceri – la care a fost prezentă împreună cu armăsarul Onix – de antrenorul Constantin Șelaru, dar călăreața și calul ei au adus României o prețioasă medalie de argint într-un sport extrem de elegant, dar și foarte costisitor, în același timp.

Ploieșteanca este o elevă premiantă din clasa a IV-a a Școlii Sf. Vasile, din municipiu, și a făcut cunoștință cu echitația de la vârsta de 8 ani, atunci când a urcat prima oară pe un cal. Este o fetiță serioasă, care se pregătește aproape în fiecare zi la Hipodromul Ploiești. În timpul episodului din această seară, care va debuta la ora 21.00, Marian Pușcaș dialoghează cu Nicola Ivan și Constantin Șelaru și va oferi telespectatorilor postului Ploiești TV mari amatori de competiții hipice câteva filmulețe de la întrecerile mondiale de la Abu Dhabi, dar și fotografii originale de la diverse curse.

Un alt subiect abordat va fi cel despre școala de driveri și jochei care se va organiza la hipodrom în anul 2020. La fel, se va dezbate și tema cailor Regiei Naționale a Pădurilor, în număr de 114, dintre care, total surprinzător, numai cinci sunt clasificați! De subliniat însă că RNP-ul – fiind o regie de stat – primește subvenții de la buget, în vreme ce proprietarii particulari de cai nu beneficiază de astfel de ajutor material. Asta spre deosebire de Ungaria, țară în care guvernul oferă anual nu mai puțin de 1o milioane de euro hipodromului din Budapesta!

Deci, din nou, la Ploiești TV, un episod incitant al „Orei HIPICE”, unul care, fără îndoială, nu trebuie ratat de către simpatizanții sporturilor hipice, dar și de alții cărora le plac caii, în general. Nu uitați să comutați la nouă seara pe postul local de televiziune  mai sus-menționat și veți avea parte de un ceas plin de informații și povești interesante!

Foto: arhivă personală a Nicolei Ivan