O remiză „albă”, cu ocazii multe, dar pe „nevăzute”, ca-n pandemie! Marinescu versus Budescu fără un învingător în primul meci amical al Petrolului, cel cu Astra!

Dragos Trestioreanu -

O remiză „albă”, cu ocazii multe, dar pe „nevăzute”, ca-n pandemie! Marinescu versus Budescu fără un învingător în primul meci amical al Petrolului, cel cu Astra!

Joi, 11 iunie 2020, pe „Ilie Oană” s-a disputat primul meci amical al Petrolului din pandemie. De fapt, din starea de alertă. Asta în vreme ce o viitoare adversară din play-off, mai precis Rapidul, a bifat chiar două! Unul cu o grupare din play-out-ul Ligii 1, Dinamo, și altul, cu aceeași oponentă a „lupilor”, Astra Giurgiu (play-off Liga 1). Ca și toate celelalte amicale din această perioadă, când se stă cu ochii mai ales pe… termometre, unele tot mai sofisticate, jocurile-test se desfășoară, după cum se știe, fără suporteri de față și chiar și în absența presei scrise. Numai deținătorii drepturilor exclusive TV și din „media” cluburilor organizatoare au dreptul de a fi în incintă. Așa s-a întâmplat și la Ploiești, acolo unde „dracii negri”, mai bine-zis… „roș-negri”, au renunțat la un antrenament în „9 Mai” și au traversat municipiul, din vest spre est, pentru a „reînvia” un derbi de altădată, Petrolul-Astra, jucat pe prima scenă. Acum nu mai e cazul decât de amicaluri!

Deși cu numai patru zile înaintea restartului său în campionat, luni, 15 iunie, de la ora 20, pe „Marin Anastasovici”, la Giurgiu, cu Gaz Metan Mediaș, Bogdan Andone s-a respectat, începând ultima partidă de verificare cu opt titulari! Abia în mitanul secund a apelat la linia a doua, dacă nu și a treia, cu Alexandru Ioniță și fostul petrolist Mirel Bolboașă în frunte. Dar, și așa, deși a avut ocazii, ale lui Takayuki și Balaure fiind de-a dreptul uriașe – nota 10 pentru Avram că a stat pe picioare și a putut respinge apoi, inspirat, șutul tare al japonezului! -, trupa de la Giugiu nu a putut anula decalajul dintre eșaloane.

S-a terminat 0-0 – cu toate replicile „înțepate” ale Petrolului, vezi transversalele lui Deac și Blănaru, „capul” lui Răuță ori șuturile necadrate de puțin de Younes, Pol Roigé Rodríguez sau Enache jucătorul – și ar fi total neproductiv și, mai ales, imoral să comentez un duel pe care nu l-am văzut, ocaziile fiind preluate de pe www.fcpetrolul.ro. Rezumatul transmis de FCPTV a fost foarte bun în privința fazelor calde de poartă, dar needificator, firește, în a nivelului jocului practicat de către combatante. Din fazele filmate, aș putea spune doar atât: lateralele defensivei găzarilor, dar și partea centrală stângă, au „scârțâit” la ocaziile oaspeților, respectiv contraatacurile și atacurile Petrolului au impresionat, păcat fiind că finalizarea încă suferă. Desigur, mai este timp destul, iar semnele, afirmă martorii oculari, ar fi fost încurajatoare. Costel Enache a rulat tot lotul avut la dispoziție, mai puțin deja-anunțatul accidentat Bratu, celălalt înscris pe lista indisponibililor, dar mai de ultimă oră, Arnăutu, și al treilea portar, Apostolachi, cel cu un ușor deficit de pregătire colectivă.

Poate dacă viitoarele meciuri amicale, unul, două, trei, câte s-or mai putea organiza, ar fi transmise live pe același FCPTV – pentru că cine se… ascunde de „spioni” înseamnă că nu are încredere în jucători și nu-i cazul, acum, la Petrolul! – s-ar putea face comentarii autorizate. Evident, cu privire la nivelul de joc al lui Marinescu & Co., egalii lui Budescu și compania, la cel dintâi amical! Iată mai jos și confirmarea că Astra a folosit mulți titulari:

FC Petrolul (repriza I): Avram – Bărboianu, Răuță, Manolache, Olaru – Meza Colli – Deac, Ekollo, Nițescu, Vajushi – Younes.

FC Petrolul (repriza a II-a): Lungu – Bărboianu (70 – Olaru; 85 Meza Colli), Sîrghi, Nicolae, Țicu (75 – Manolache) – Pierce – Saim Tudor, R. Enache, Marinescu, Pol Roigé Rodríguez – Blănaru.

Astra: Lazar – David Bruno, Graovac, Tamaș, Radunovic – Crepulja, Seto – Baicu, Budescu, V. Gheorghe – Fatai. Au mai jucat la reluare: Bolboașă (80 – Silveanu) – Dinu Graur, Avram, Dandea, Trușescu (Pahonțu) – Simion, G. Șerban – Dr. Gheorghe, Al. Ioniță, Balaure – Stahl.

Interesant a fost că fotbaliștii celor două echipe nu au putut intra pe stadion decât după ce li s-a bifat numele pe o listă avută la dispoziție de un reprezentant legal, fiecare echipier – potrivit protocoalelor MTS, MS și FRF – sosind în propriile autoturisme, admise de a fi parcate în curtea interioară. Ceea ce nu se mai întâmpla la partidele oficiale de dinaintea suspendării competiției. Altfel, cum-necum, să vezi, din fotografii și din rezumat, ditamai arena goală-goluță chiar că-i trist rău de tot! Dar, unde-i lege nu-i tocmeală, mai ales că, iată, se riscă a rămâne… fără pompieri, nu mai puțin de nouă de la ISU local fiind testați, recent, pozitiv! Și confirmat!

Foto: www.fcpetrolul.ro