O sală cu ghinion pentru handbaliştii de la CSM Ploieşti

Redactia -

O sală cu ghinion pentru handbaliştii de la CSM Ploieşti

Deşi părea oarecum mai la îndemână, după ce adversarii nu reuşiseră să câştige decât un singur joc în deplasare, şi acela în faţa modestei echipe Steaua Bucureşti, meciul din sala de sport a Plopeniului, dintre handbaliştii de la CSM Ploieşti şi cei de la Dinamo Municipal Călăraşi, nu a fost cu noroc pentru „gazde”. Nici acum, ploieştenii nu au reuşit să câştige pe terenul propriu, în ediţia de campionat 2011/2012, ei nescoţând nici măcar un scor egal, ci pierzând iar acasă: 25-29 (13-16).
Partida s-a desfăşurat în devans, în cadrul etapei a XI-a, ultima din 2011, campionatul urmând a se relua la jumătatea primei luni a anului viitor. Oaspeţii au venit la Plopeni şi cu galerie, formată din peste 20 de fani, care a avut prim-planul în sala prahoveană. Meciul a fost pierdut în momentul în care, în prima repriză, la 6-5 pentru CSM, echipa vizitatoare a avut un „run” de cinci goluri, ajungându-se, în minutul 18, la 6-10, moment din care băieţii lui Lucian Nicolae au fost, până la final, numai într-o perpetuă cursă de urmărire. Totuşi, introdus în joc în acel moment, Gabriel Ghizdăvescu (foto, în aruncare) a contribuit la strângerea diferenţei de scor de pe tabelă, 12-13, alături de Florin Nicolae şi Tiberiu Constantinescu. Însă, fosta extremă a Uztelului, Mihai Cojocea, şi omologul său, de pe partea opusă, din formaţia călărăşeană, Cătălin Băluţ, aproape au refăcut diferenţa, intrându-se la vestiare cu un dezavantaj de trei puncte pentru ploieşteni: 13-16.
Interesant este că echipa CSM-ului a reuşit egalarea, la 20, în partea a doua a meciului, dar numai pentru puţin timp, dinamoviştii punând din nou trei lungimi între ei şi oponenţi. Până la final, călărăşenii au mărit ecartul la patru goluri, partida încheindu-se cu rezultatul de 29-25. După terminarea ultimei confruntări din acest an, antrenorul ploieştenilor, Lucian Nicolae, a declarat: „Am greşit foarte mult, ne-am grăbit fără motiv, în unele momente ale jocului, şi ne-am complicat singuri partida. Dar, să nu uităm că Dinamo este una dintre primele formaţii ale campionatului. Această înfrângere ne complică puţin situaţia, ca orice insucces, de altfel, dar nu înseamnă că nu ne putem îndeplini obiectivul, în cele din urmă”. La rândul său, handbalistul care părea să schimbe cursul nefavorabil al întâlnirii de la Plopeni, Gabi Ghizdăvescu, a spus că „suntem dezamăgiţi de jocul nostru. Eu am intrat, am dat cât am putut pe teren, dar mai mult de atât nu a fost posibil pentru noi, de data asta”. Poate va fi în prima parte a anului 2012, de ce nu?