O sâmbătă lamentabilă pentru sportul de echipă local

Redactia -

Potrivit legilor lui Murphy, ce începe prost se termină foarte prost. S-a confirmat asta sâmbătă, 2 februarie 2013, în cazul prim-divizionarelor masculine de fotbal, handbal şi baschet din Ploieşti. „Tragedia” a debutat după-amiază, cu Petrolul pierzând cu un scor de forfait, 0-3 (0-0), meciul cu echipa chineză de pe locul 10, din prima ligă a ţării asiatice, Shandong Luneng, s-a perpetuat cu formaţia CSM Ploieşti, care a suferit, puţin timp mai târziu, un eşec pe noul teren propriu de la Strejnic, 20-23 (7-12), şi s-a pus capac cu noua înfrângere a campionilor de la CSU Asesoft, învinşi la Brazi de „U”-Mobitelco Cluj-Napoca: 88-97 (20-22; 18-27; 26-24; 24-24)! Dintre aceste trei partide, e drept, doar cele de handbal şi baschet au fost oficiale, în cazul sportului rege fiind vorba doar despre un joc-test. Oricum ar fi fost însă, peste rezultatul final de la Belek nu se poate trece chiar cu nonşalanţă, deşi în meciuri amicale se mai pot întâmpla şi astfel de episoade jenante.

Fără Bornescu, Sauvadet şi Radovanovic, accidentaţi, dar cu un nou fotbalist în probe, atacantul guatemalez Lopez, antrenorul Cosmin Contra (foto sus, în stânga, discutând cu antrenorul adversarilor,, Radomir Antic; www.fcpetrolul.ro) a mizat pe următorii echipieri ai Petrolului: Povilas – Alcenat, Geraldo (33 – Neag), Enza-Yamissi, Grecu – L. Marinescu (cpt), Hoban – Boudjemaa, M. Cristescu, Guilherme – Younes (repriza I); Hamutovski – Achim, Neag, Enza-Yamissi (67 – Hoban), Guilherme (67 – Grecu) – Mustivar, Romario – Boudjemaa (67 – Alcenat), Renan, L. Marinescu (67 – Younes) – Lopez (II). După acest meci amical, lui Lopez i s-a transmis că poate pleca, la fel, posibil, fiindcă nu s-a anunţat oficial, întâmplându-i-se şPredrag_Miletic_versus_Steven_Ross_in_CSU_Asesoft-U_Mobielco_mirela_opreai lui Zorlu. Petroliştii au revenit acasă duminică, în jurul orei 21.30, urmând să revină miercuri, 6 februarie, în Antalya, de data aceasta la Belek, acolo unde vor locui în „Sueno Golf Hotel”. Plecat în Spania, încă de sâmbătă noapte, Contra a anunţat că speră să se întoarcă, în Turcia, cu un mijlocaş ofensiv spaniol, pe care îl va împrumuta de la fosta sa echipă, Getafe. Este vorba despre Hugo Martin Fraile, în vârstă de 25 de ani.

În sala de sport a aerodrumului de la Strejnic, handbaliştii lui Dragoş Dobrescu şi Ion Nicolae, de la CSM, nu au găsit drumul spre victorie într-o confruntare din Liga Naţională cu o echipă aflată cu o poziţie mai sus în ierarhia de dinainte de partidă, având însă şi un ecart depatru puncte, Energia Târgu Jiu. Astfel, ca şi în cazul fetelor, învinse la mijlocul săptămânii la Bucureşti, de către omonima CSM, salvarea de la retrogradare devine un obiectiv tot mai greu de evitat. Pentru ploieşteni au jucat: Druţu – Subţirică (2 goluri), Mihoci (5, 4 x ”7 metri”), M. Vasile, Oniejekwe (3), Dinescu (5), Roaua. Pe parcurs au mai evoluat portarul Ad. Dumitru, plus Micu (1) şi Enescu (4). în etapa viitoare, tot la Strejnic, CSM Ploieşti va primi vizita unei formaţii superioare valoric gorjenilor, HC Odorhei, acolo de unde a fost adus Dinescu. Astfel încât, un nou examen foarte dificil pentru băieţii lui Dobrescu şi Nicolae şi, implicit, mai slabe speranţe întru obţinerea unui succes, chiar dacă vor juca din nou pe teren propriu.

În sfârşit, ziua s-a încheiat mizerabil, CSU Asesoft fiind condusă tot meciul, lejer aproape, de „U”-Mobitelco, evoluţia baschetbaliştilor lui Vladimir Arnautovic fiind deja îngrijorătoare, ei pierzînd de patru ori în ultimele şase dispute oficiale din Liga Naţională. Cu toate că sârbul Miltetic (foto jos, la minge, evitându-l pe Ross; Mirela Oprea) a făcut cel mai bun joc al său de când a venit la Ploieşti, nu a fost ajutat pe măsură de restul colegilor, pentru a se reuşi o victorie care să-i readucă pe „alb-albaştri” pe podium. Aruncând excelent din afara semicercului, ardelenii şi-au permis să joace mult timp şi fără jucătorii foarte înalţi, de frica eliminărilor, păstrând mereu un avantaj liniştitor, graţie evoluţiei foarte bune a lui Wright, în zi mare, Nikolov – jucătorul ratat în această iarnă de echipa lui Sebastian Ghiţă -, Barnette şi Silvăşan. Pentru CSU Asesoft au evoluat: Vlahovic, Miletic (21; 1×3), Nyakundi (4), Burlacu (19), Tica (18)/Tudor (9), Timermanis (10; 3×3), Szijarto (4), Stănescu (3). Runda viitoare, Asesoftul se va deplasa la Oradea, pentru partida cu liderul CSM, care va avea loc vineri, 8 februarie, cu începere de la ora 19.00, în transmisia în direct a celui de-al doilea canal al postului DigiSport.