O ţigară uitată aprinsă a produs o tragedie la Breaza

Redactia -

O ţigară uitată aprinsă a produs o tragedie la Breaza

Incendiu în Breaza

În intervalul 18 – 19 mai a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 33 de misiuni, dintre care: 15 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, 4 intervenţii pentru stingerea unor incendii, 5 alte situaţii de urgenţă şi 9 misiuni de verificare în teren a unor obiective cu aglomerări de persoane din raioanele de intervenţie, precum şi de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă.

În jurul orei 13.41, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Detaşamentul de Pompieri Câmpina a fost mobilizat în localitatea Breaza, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie. La sosirea pompierilor militari, flăcările se manifestau cu violenţă la nivelul unei construcţii auxiliare, existând riscul propagării acestuia la casă. După executarea recunoaşterii, pompierii au găsit o victimă, un bărbat în vărstă de 87 de ani decedat.

Forţele de intervenţie au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului şi protecţia locuinţei, operaţiunea de stingere fiind finalizată în jurul orei 15.00.

            Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil din cauza unei tigări uitate aprinsă, a ars acoperişul anexei, pe o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi. 

incendiu breaza

Se interzice fumatul la o distanţă mai mică de:

  • 40 m faţă de locurile în care există pericol de explozie: gaze şi lichide combustibile, explozivi, vapori inflamabili etc;
  • 10 m faţă de locurile în care există materiale solide combustibile: lemn, textile, hârtie, carton, asfalt, bitum;
  • 50 m faţă de culturile de cereale păioase în perioada coacerii şi recoltării sau de zonele împădurite;
  • Nu fumaţi niciodată în pat, când sunteţi obosit sau aţi consumat băuturi alcoolice în exces;
  • Scrumul şi resturile de ţigări se depun în scrumiere. Nu aruncaţi resturile de ţigări în coşuri de gunoi.

Foto: Facebook Isu Prahova