O tonă de petarde şi artificii confiscată după percheziţiile făcute în Câmpina

Redactia -

O tonă de petarde şi artificii confiscată după percheziţiile făcute în Câmpina

Poliţiştii din Prahova au efectuat 8 percheziţii la locuințele unor persoane bănuite că ar fi efectuat operațiuni cu articole pirotehnice, fără a avea acest drept. O tonă de articole pirotehnice în valoare de aproximativ 60.000 lei a fost indisponibilizată. 12 persoane au fost conduse la audieri.

În ziua de 21.12.2017, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase ai Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au efectuat 8 percheziţii domiciliare, în municipiul Câmpina.

Activitățile au vizat persoane bănuite că ar fi efectuat operațiuni cu articole pirotehnice, fără a avea acest drept.

Din cercetări a reieşit că, începând cu 1 noiembrie a.c., cei în cauză ar fi achiziționat ilegal articole pirotehnice din categoria celor interzise a fi deținute în scopul recomercializării.

De la locațiile percheziționate polițiștii au indisponibilizat și ridicat o tonă de articole pirotehnice ( 76 116 articole tip petarde și 81 baterii articole pirotehnice) în valoare de aproximativ 60.000 lei.

Polițiștii au pus în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele depistate fiind  conduse la audieri.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și comercializarea articolelor pirotehnice din categoria 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

La acţiune au participat şi jandarmi.