O tragere la sorți care nu a mai interesat aproape pe nimeni! Programul Petrolului în play-out: două deplasări lungi și una, așa și așa! Derbiul este (tot) la Târgu Jiu, cu dubla „surpriză” Pandurii Viitorul!

Dragos Trestioreanu -

O tragere la sorți care nu a mai interesat aproape pe nimeni! Programul Petrolului în play-out: două deplasări lungi și una, așa și așa! Derbiul este (tot) la Târgu Jiu, cu dubla „surpriză” Pandurii Viitorul!

Încă triști – și vor mai fi mai mult ca sigur și până la finele sezonului în curs -, suporterilor Petrolului nu cred că le-a prea păsat de tragerea la sorți de astăzi, 29 martie 2021, de la Casa Fotbalului, în urma căreia s-a stabilit programul și al Grupei B a play-out-ului, din care face parte și echipa lor de suflet. Chiar dacă este a doua clasată în ierarhia de dinaintea startului din 3 aprilie, la numai o lungime în urma „liderului”, dubla „surpriză” Viitorul Pandurii Târgu Jiu (se știe de ce!), 31 față de 32 de puncte, acest clasament intermediar nu atrage aproape pe niciunul din fanii de-acum ai „lupilor”! Pentru întâia oară, în cele trei ediții de eșalon secund la care au participat/participă, „lupii” se află în afara luptei pentru promovarea pe prima scenă. Firesc, Petrolul și-a pierdut astfel cota de atractivitate, nu numai la nivel general, ci și local, asta deși se spune că dragostea pentru culori nu trebuie nici trădată, dar nici măcar atenuată! Dar, după cum se observă din comentariile de pe diversele grupuri de simpatizanți ai „galben-albaștrilor”, de pe o rețea de socializare bine cunoscută, „speech”-ul grosier al multora le-a anulat (chiar) pasiunea, dacă o fi existat vreodată, e drept! În sfârșit, așa cum se zice că și mâine este o zi, tot așa, parafrazând, la anul va fi un alt campionat.

Ei bine, să vedem ce-a rezultat la tragerea la sorți, la care în urna Grupei B au fost băgate șapte echipe, care vor combate de la 3 aprilie și până la 8 mai, în etape săptămânale, cu o singură intermediară. Situație în care ploieștenii vor avea o perioadă lungă fără meciuri oficiale, din 9 mai și până la startul următorului sezon. Însă, pe cale de consecință, pot pregăti  mult mai bine ediția 2021-2022 a Ligii a II-a! Așa cum a notat din timp www.liga2.prosport.ro, Grupa B a fost alcătuită din echipele clasate pe locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17 și 20, de la finele sezonului regular. Mai exact, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Petrolul Ploiești, Gloria Buzău, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, CSM Reșița și Aerostar Bacău. Ca urmare a țintarului stabilit la FRF, Pol Roigé Rodríguez și coechipierii lui vor avea două deplasări lungi, prima la Reșița, în cea dintâi etapă, și a doua, la Târgu Jiu, în a treia rundă, plus una, așa și așa, la Slobozia, cu două runde înainte de finalul play-out-ului. De subliniat că, în fiecare etapă, câte o echipă va sta, din cauza numărului impar de formații dintre-o grupă, rândul Petrolului fiind în penultima rundă. Dar, iată, mai jos întreg programul, pe zile de desfășurare a meciurilor:

Etapa I (3 aprilie 2021)

CSM REȘIȚA – PETROLUL PLOIEȘTI

Concordia Chiajna – Unirea Slobozia

Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Gloria Buzău

Aerostar Bacău stă.

 Etapa a II-a (10 aprilie 2021)

Unirea Slobozia  Viitorul Pandurii Târgu Jiu

PETROLUL PLOIEȘTI – CONCORDIA CHIAJNA

Aerostar Bacău – CSM Reșița

Gloria Buzău stă.

Etapa a III-a (14 aprilie 2021)

Concordia Chiajna – Aerostar Bacău

VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU – PETROLUL PLOIEȘTI

Gloria Buzău – Unirea Slobozia

Etapa a IV-a (17 aprilie 2021)

PETROLUL PLOIEȘTI – GLORIA BUZĂU

Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu

CSM Reșița – Concordia Chiajna

Unirea Slobozia stă.

Etapa a V-a (24 aprilie 2021)

Viitorul Pandurii Tg. Jiu – CSM Reșița

Gloria Buzău – Aerostar Bacău

UNIREA SLOBOZIA  – PETROLUL PLOIEȘTI

Concordia Chiajna stă.

Etapa a VI-a (30 aprilie 2021)

Aerostar Bacău – Unirea Slobozia

CSM Reșița – Gloria Buzău

Concordia Chiajna – Viitorul Pandurii Târgu Jiu

PETROLUL PLOIEȘTI STĂ.

Etapa a VII-a (8 mai 2021)

Gloria Buzău – Concordia Chiajna

Unirea Slobozia – CSM Reșița

PETROLUL PLOIEȘTI – AEROSTAR BACĂU

Viitorul Pandurii Târgu Jiu stă.

Înaintea orei oficiale a primelor meciuri de pe 3 aprilie, care va fi stabilită ulterior de către Federația Română de Fotbal, clasamentul va arăta ca mai jos, cu mențiunea că, la final, echipele clasate pe locurile 6 și 7 în ierarhiile grupelor A și B vor retrograda direct, iar cele de pe poziția a cincea vor da baraj, învingătoarea urmând a rămâne în Liga a II-a: 1. Viitorul Pandurii Târgu Jiu – 32 de puncte; 2. PETROLUL PLOIEȘTI – 31 de puncte; 3. Gloria Buzău – 26 de puncte; 4. Concordia Chiajna – 24 de puncte; 5. Unirea Slobozia – 19 puncte; 6. CSM Reșița – 19 puncte; 7. Aerostar Bacău – 10 puncte.

Foto: www.fcpetrolul.ro