O victorie cu 3-0 sau 3-1 în dauna Arcadei, și Tricolorul LMV se va apropia și mai mult de titlul național!

Dragos Trestioreanu -

O victorie cu 3-0 sau 3-1 în dauna Arcadei, și Tricolorul LMV se va apropia și mai mult de titlul național!

Meciul care a schimbat destul de serios datele problemei în ceea ce privește adjudecarea titlului național al ediției 2017-2018 din Divizia A1 de volei masculin a fost, fără îndoială, cel de la București, dintre CSA Steaua și Tricolorul LMV Ploiești. Câștigători ai sezonului regular și lideri ai play-off-ului înaintea derbiului cu a doua clasată de-atunci, formația ploieșteană, steliștii au primit o „lovitură de măciucă” tocmai în sala lor, cea a Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul”, fiind învinși de secondanții din ierarhie cu un… devastator 3-0! A fost momentul în care ecartul aparent liniștitor al „roș-albaștrilor” s-a diminuat serios, iar după amânarea partidei lor de la Galați, cu Arcada – din cauza ocupării sălii de sport locale cu un alt eveniment -, și succesul ploieștenilor, la „Olimpia „, 3-0 cu SCM U Craiova, Tricolorul LMV a urcat pe locul 1 în play-off. Bogdan Olteanu & Co. se află acum la două lungimi în fața Stelei, respectiv șapte față de Arcada, adversara de astăzi, 21 martie, ora 17.00, de pe propriul teren, meci transmis live pe canalul al treilea al postului de televiziune Digisport.

Potrivit siteului oficial al clubului ploieștean, ar exista câteva probleme medicale în efectivul antrenat de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu, nefiind însă nominalizați voleibaliștii accidentați, iar asta deoarece există speranța că ar putea fi rezolvați până la ora meciului cu gălățenii. Antrenorul principal al „galben-albaștrilor” le-a cerut băieților să trateze cu maximă seriozitate disputa cu Arcada, o grupare, potrivit tehnicianului ploieștenilor, „foarte bună, care prezintă un lot alcătuit din mulți jucători cu CV-uri impresionante, o echipă care a fost creată pentru a câștiga! Le-o dorim din toată inima… după meciul cu noi!„.  În cazul unui succes cu 3-0 sau 3-1 la seturi, Tricolorul LMV ar menține neschimbat ecartul față de CSA Steaua, care este favorită a disputei de acasă, de azi, cu Volei Municipal Zalău, și s-ar distanța și mai mult față de Galați, mai exact la 10 puncte. Un avans decisiv, fără dubii, față de echipa pregptită de Neculai Harabagiu și Marian Apostu, ex-jucători ai Petromului. Ar rămâne astfel în lupta pentru titlu doar Tricolorul LMV și CSA Steaua, iar Arcada – având restanța de pe propriul teren cu „militarii”, de luna viitoare – ar deveni… arbitrul câștigării titlului, cam rezolvând problema aceasta în favoarea ploieștenilor, dacă vor învinge cu 3-0 sau 3-1.

În etapa intermediară a play-off-ului, în afara derbiului dintre locurile 1 și 3 și a duelului dintre Steaua și Zalău (ora 19.00, în direct pe Digi 3), mai au loc astăzi încă trei confruntări:  SCM U Craiova – CSM București (18.00); Dinamo București – CS Universitatea Cluj (16.00) și Explorări Baia Mare – Unirea Dej (18.00). Până la primul serviciu din aceste meciuri, Tricolorul LMV este lider cu 64 de puncte, Steaua este pe a doua poziție, cu 62, Arcada, pe 3, cu 57 de puncte (ultimele două cu un meci mai puțin disputat), VM Zalău – pe 4, cu, 47 de puncte, pe locul 5 se află SCM U Craiova (42), iar „lanterna roșie” a play-off-ului o deține CSM București (41 de puncte), trupa pregătită de „Jeli” Pâslaru, fosta vedetă a campioanei de altădată, mai sus-amintita Petrom Ploiești.

Foto: www.tricolorullmvploiesti.ro și www.prahovabusiness.ro