O vinere fără succes pentru echipele prahovene de fotbal din Liga a III-a

Redactia -

Nu a fost deloc o vinere fericită pentru divizionarele C din judeţul Prahova, niciuna dintre ele nereuşind să se impună, două remizând pe propriu teren, iar a treia a pierdut în deplasare. Sunt şi slabe speranţe ca Prahova 2010 Tomşani, cea care va juca asătăzi, să facă o surpriză. Aşa că, per total, o etapă aproape nefastă pentru ale noastre.

Un meci interesant s-a desfăşurat la Brazi, acolo unde Chimia şi Viitorul Domneşti au dovedit că sunt două dintre echipele tari ale Seriei a III-a a Ligii a III-a. Chiar dacă partida s-a încheiat fără goluri, 0-0, ritmul de joc, cu precădere în prima repriză, a fost unul superior acestui eşalon. Buna organizare a celor două echipe şi aşezarea perfectă pe teren a jucătorilor acestora nu a permis consemnarea a multe faze clare de gol, acestea apărând mai ales în partea a doua. Dar confruntarea a plăcut celor 200 de spectatori  datorită determinării şi ambiţiei combatanţilor, ca şi pentru suspansul menţinut până în ultimul minut al întâlnirii, în privinţa rezultatului. O dispută care a debutat cu o fază ce putea avea implicaţii mari asupra economiei generale. În minutul 5, Marius Vişan, unul dintre atacanţii Chimiei, a căzut ca secerat în terenul oaspeţilor, acuzând o lovitură în figură, care i-a provocat un epistaxis. Văzând sângele de pe faţa prahoveanului, Cristina Dorcioman, centralul din Câmpulung Muscel, s-a deplasat să-l întrebe pe asistentul de la tuşa din faţa tribunei, Gheorghiţă Bălan, din Piteşti, ce se întâmplase. După două serii de consultări prelungi, Dorcioman a luat decizia, ciudată, de a-i arăta doar cartonaşul galben lui Emil Greaca, fiul fostului petrolist Gheorghe Greaca. Firesc, dacă M. Vişan nu s-a autoaccidentat, singura decizie era eliminarea fotbalistului de la echipa ilfoveană. Cu 11 contra 10, încă din debutul meciului, altfel s-ar fi scris istoria. Aşa, oaspeţii au oferit o replică serioasă, au şi avut marile ocazii de a deschide scorul, însă s-a terminat 0-0, echitabil după aspectul general. Totuşi, cu amendamentul de mai sus, privind obligativitatea eliminării lui E. Greaca. Interesant este că suporterul numărul 1 al Chimiei a fost… Lucică Rădulescu, managerul sportiv al gazdelor oferind asistenţei un recital motivaţional de zile mari. Dacă şi pe teren s-ar fi transferat măcar 10% din vivacitatea oficialului echipei din Brazi, poate că şi rezultatul final ar fi fost în favoarea celor din Brazi. Antrenorul principal Tavi Grigore a optat pentru următoarea formulă de echipă: Ad. Gheorghe 6.5 – M. Dinu 6 (66 G. Şerban 5.5), S. Ciobanu 6.5, I Neagu 6.5, G. Roman 6.5 – C. Vlad 6.5, B. Minciună (cpt) 6, Irimescu 6, B. Năstase 6.5 – M. Vişan 6 (80 C. Munteanu), Arnăutu 5.5. Au primit cartonaşe galbene: B. Minciună (15), B. Năstase (27) şi M. Dinu (64).

Nici la Plopeni, CSO, care venea după un succes în deplasare, nu a avut mai mult noroc şi a pierdut astfel două dintre cele trei puncte cucerite la „adevăr”. Într-un fel, aproape că a dat pe pere cam cât dăduse pe mere: 1-1 cu Dunărea Turris Turnu Măgurele, după golurile marcate de  Puchea (88), respectiv R. Badea (17). După cum se observă, puţin a lipsit ca echipa de la Plopeni să piardă toată agoniseala de la Mihăileşti, din runda precedentă. În schimb, Conpet Ploieşti – ce remizase, etapa trecută, tocmai pe arena liderului la zi al Seriei a III-a, CS Buftea – a clacat la Chiajna, în partida cu satelitul prim-divizionarei Concordia: 1-3. După rezultatul din Ilfov şi cel de la Brazi, cu atât mai interesant devine derbiul prahovean de săptămâna viitoare, dintre echipa transportatorilor de ţiţei prin conducte şi cea a chimiştilor, cunoscută fiind mai vechea lor rivalitate. Totuşi, Conpetul a pornit cu dreptul, deschizând scorul prin D. Badea (36), însă egalarea a venit repede – I. Crăciun (39). După puază, gazdele au mai punct de două ori pentru o victorie clară, prin M. Militaru (48) şi M. Neagu (90+2).

Ultima echipa prahoveană din Seria a III-a, atât ca poziţie în clasament, dintre formaţiile locale, cât şi ca programare a partidei din această etapă, este Prahova 2010 Tomşani, fără victorie în acest sezon şi cu o sarcină ingrată, astăzi, la Mizil: joc contra liderului, CS Buftea. Aprioric, cam slabe speranţe pentru trupa păstorită de Radu Călin şi antrenată de Dan Dobai să schimbe acel 0 de pe coloana succeselor.