O zi plină pentru pompierii prahoveni. Află ce misiuni au executat

Redactia -

O zi plină pentru pompierii prahoveni. Află ce misiuni  au executat

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

 

05.11.2012, ora 12:18 – asanare muniţie
În comuna Târgşoru Vechi, sat Strejnic, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru a cerceta, identifica, transporta şi depozita un proiectil perforant cal. 82 mm.

05.11.2012, ora12:41 – incendiu apartament
În municipiul Ploieşti, strada Aleea Ciucului, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament, proprietar R. Ioana.
Au ars: mobilier, materiale textile şi aparate electronice şi electrocasnice dintr-o cameră de locuit.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 200.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 10.000 lei.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii închise (lumânări, chibrituri, brichete).

05.11.2012, ora 16:4 – incendiu furaje
În comuna Măneciu, sat Măneciu Pământeni, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de furaje, proprietar C. Elena.
Au ars aproximativ 50 kg fân.
Cauza probabilă: flacără – folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
06.11.2012, ora 00:32 – incendiu hală dezafectată
În comuna Brazi, strada Trandafirilor, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală dezafectată, în proprietatea unei societăţi comerciale.
Au ars: elementele de izolaţie, materiale plastice şi lemnoase rămase în urma demolării halei pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp.
Cauza probabilă: efectul termic – tăiere, lipire fără respectarea normelor.06.11.2012, ora 05:18 – transport persoană
În municipiul Ploieşti, strada Grindului, echipajele de pompieri au intervenit pentru a-l transporta pe numitul D. Vasile în vârstă de 72 de ani la ambulanţa SAJ.

Echipajele SMURD au intervenit în 21 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.