O zi plină pentru pompierii prahoveni

Redactia -

O zi plină pentru pompierii prahoveni

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

 

            În comuna Măgurele, sat Iazu, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru a cerceta, identifica, ridica transporta şi depozita un proiectil exploziv, calibru 130 mm.

 

  1. 09.04.2013, ora 12:52 – salvare animal

            În localitatea Mizil, echipajele de pompieri au acţionat pentru degajarea unui animal (vacă) prins în pământ argilos îmbibat cu apă.

 

  1. 09.04.2013, ora 16:15 – salvare animal

            În localitatea Vălenii de Munte, strada Vasile Alecsandri, echipajele de pompieri au acţionat cu mijloace de primă intervenţie pentru degajarea unui animal (căţel) căzut într-un puţ cu adâncimea de aproximativ 14 m.

 

  1. 09.04.2013, ora 20:15 – incendiu vegetaţie uscată

            În localitatea Păuleşti, sat Cocoşeşti, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată în proprietatea Consiliului Local Păuleşti.

            Au ars: vegetaţie uscată şi mărăciniş pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp.

            Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

 

  1. 09.04.2013, ora 10:14 – deblocare uşă

            În municipiul Ploieşti, strada Baraolt, echipajele de pompieri au acţionat pentru deblocarea uşii unui apartament, proprietar S. Georgeta în vârstă de 78 ani.

 

 

  1. Echipajele SMURD au intervenit în 25 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.