Oameni blocaţi în autocare, acoperiş prăbuşit din cauza zăpezii/Vezi cum au acţionat poliţiştii în aceste zile

Redactia -

ninsoareprahova03În ultimele 24 de ore, poliţiştii prahoveni au fost angrenaţi şi în activităţile impuse de gestionarea situaţiilor apărute ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile.

Astfel, în zonele unde a existat pericol de înzăpezire, pe drumurile judeţene şi naţionale, poliţiştii prahoveni au instituit filtre rutiere pentru a împiedica accesul în zonele respective, dar şi pentru a îndruma participanţii la trafic.

Au existat însă şi situaţii în care poliţiştii au intervenit pentru a acorda sprjin cetăţenilor aflaţi în dificultate, din cauza condiţiilor meteo.

Exemple:

În ziua de 07.02.2012, în urma filtrului instituit de poliţişti pe D.N. 1 B, la ieşirea din Mizil, a fost oprit un autocar în care se aflau 30 de persoane care se deplasau din Italia către Focşani, Brăila şi Galaţi. Întrucât toţi pasagerii şi conducătorul auto se aflau într-o stare vădită de oboseală, poliţiştii mizileni, în colaborare cu autorităţile locale le-au asigurat acestora condiţii de cazare şi masă, până la redeschiderea circulaţiei.

În jurul orei 17.00, într-o parcare din Mzil a mai fost identificat un autocar care transporta 11 pasageri pe relaţia Anglia – Brăila, şi cărora le-au fost oferite aceleaşi condiţii.

În aceeaşi zi poliţiştii Serviciului Rutier însoţiţi de utilaje de dezăpezire din cadrul C.N.A.D.N.R. Prahova, au salvat şapte persoane (şase adulţi şi un minor în vârstă de 3 ani), care se aflau înzăpeziţi cu un autovehicul pe D.N. 1 D, la limita cu judeţul Ialomiţa. Aceştia intenţionau să ajungă în comuna Bărbuleşti, cu toate că şoferului îi fusese adus la cunoştinţă faptul că drumul este închis circulaţiei rutiere, din cauza  înzăpezirii. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, totodată fiindu-i reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce un autovehicul pe drumurile publice, pe o perioadă de 60 zile.

Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 10 Slănic au fost sesizaţi ieri prin S.N.U.A.U. „112”, despre faptul că o femeie în vârstă de 38 ani, din comuna Vărbilău, se află în locuinţă împreună cu familia, şi are dificultăţi din cauza temperaturilor scăzute. O patrulă de poliţie s-a deplasat la faţa locului, în locuinţa respectivă fiind găsită o familie compusă din doi adulţi şi doi minori. Din cauza condiţiilor precare de locuit şi a lipsei unei surse de încălzire, cei patru se aflau într-o stare de risc major, motiv pentru care poliţiştii în colaborare cu autorităţile locale au cazat cele patru persoane, totodată fiindu-le oferite alimente şi ceai cald. Pentru evaluarea stării de sănătate a acestora a fost solicitat un echipaj al ambulanţei care, după examinare a constatat că nu au probleme medicale.

În urma unui apel primit prin intermediul numărului unic de urgenţă „112”, o patrulă mixtă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei oraşului Buşteni a intervenit ieri pentru a scoate dintr-o locuinţă trei adulţi şi doi copii. Acoperişul casei respective se prăbuşise din cauza greutăţii zăpezii, cele cinci persoane fiind surprinse în interior. După salvare, cele cinci persoane au fost adăpostite într-un imobil din vecinătate.