Obiectivul de la Mediaș al Petrolului: menținerea invincibilității în deplasare!

Dragos Trestioreanu -

Obiectivul de la Mediaș al Petrolului: menținerea invincibilității în deplasare!

Petrolul a plecat spre Mediaș vineri dimineață, după ce, în cele două zile anterioare, se antrenase la baza sportivă Conpet, de la Strejnic, pe care o vizează spre preluare, și – respectiv – la cantonamentul de la Crângu lui Bot. Surpriza mare în lotul celor 18 jucători care au făcut deplasarea în Ardeal a fost prezența lui Patrick N’Koyi, cel despre care antrenorul principal Mircea Rednic îi întreba pe jurnaliști, după partida cu Viitorul, de ce nu erau ineteresați și de situația acestuia, deși era una identică cu a lui Geraldo Alveș și Filipe Teixeira, scoși din lot definitiv!

În afara congolezului cu pașaport olandez, din efectivul găzarilor, pentru disupta de astăzi cu Gaz Metan, de la ora 20.30, în direct pe „Look TV” și „DigiSport”, mai fac parte portarii Peterson dos Santos Pecanha și Alberto Cobrea, ca și jucătorii de câmp Jean Sony Alcenat, Ioan Filip, Kristian Ipșa, Mourad Satli, Marian Marin, Andrei Peteleu, Pablo de Lucas, Ciprian Vasilache, Victor Astafei, Gevaro Nepomuceno, Rok Kronaveter, Rodrigo Pastorini, Mohamed Tchite, Sebastian Gallegos și Alexandru Chiriță. După cum se observă, fostul căpitan al defunctei AFC Fortuna Poiana Câmpina, Marin, prinde pentru a doua oară consecutiv lotul de 18, după ce legitimarea lui trecuse… neobservată pe siteul clubului, iar Toto Tamuz și Laurențiu Marinescu au rămas acasă, fiind suspendați pentru cumul de cartonașe. De altfel, Tamuz și Marinescu li s-au alăturat, pe gazonul arenei Ilie Oană – la antrenamentul separat de vineri – lui Geraldo, Teixeira și… Jean-Alain Andre Fanchone, ultimul fiind cel anunțat, pe același site, drept indisponibil din cauza unor probleme medicale!

În privința partidei de azi, Rednic și-a făcut public țelul: menținerea statutului de echipă invincibilă în deplasare a Petrolului! Nu va fi chiar foarte greu, dar nici prea ușor, Gaz Metan nemaifiind, e drept, trupa din alte sezoane, dar apăsarea retrogradării poate declanșa ambiții mari în rândul componenților acesteia. La Mediaș s-a făcut rocada, de curând, între antrenori – secundul Ion Balaur devenind principal, iar fostul șef al staff-ului tehnic, Dan Matei, a îmbrăcat din nou treningul cu A2. Adică, la fel ca înainte de a fi avansat în grad! Rezultatele nu prea grozave i-au fost fatale lui Matei, dar criza prin care trece de ceva timp Gazul nu i-a permis președintelui executiv Ioan Horoba să aducă un tehnician mai cu nume, pentru cele câteva etape rămase din acest campionat.

Duelul dintre Gaz Metan și Petrolul a fost încredințat unei brigăzi de arbitri alcătuite din recent aniversatul central Adrian Comănescu (41 de ani), din Râmnicu Vâlcea, și asistenții Valentin Avram (București) și Alexandru Cerei (Cluj). Fiind apereciată ca o partidă fără grad de risc deosebit, cea dintre „lupii negri” și „lupii galbeni” nu va beneficia de prezența adiționalilor, astfel că reezerva va fi un central de meserie – Dan Florin Dreve, concitadin cu Cerei. Observatorul de joc vine din Craiova, ex-internaționalul Aurel Beldeanu, iar cel de arbitri, din Zalău, fiind vorba despre fostul asistent Ioan Onicaș.

De urmărit această confruntare, mai ales că pe terenul gazdelor de acum ploieștenii au avut adesea probleme. În plus, de văzut dacă Mircea Rednic va apela totuși și la serviciile lui N’Koyi, care va începe meciul, fiind de prespus așa ceva, pe bancă, „gurile rele” vorbind chiar că atacantul s-ar fi jurat că… nu va mai evolua la Petrolul câtă vreme va avea același antrenor!

Foto: www.sportpictures.eu