Obligatoriu pentru CSM: treceți de „Vlaicu”! Baschetbaliștii ploieșteni își joacă pe mâna lor șansa pentru Final 4

Dragos Trestioreanu -

Obligatoriu pentru CSM: treceți de „Vlaicu”! Baschetbaliștii ploieșteni își joacă pe mâna lor șansa pentru Final 4

Dacă, la un moment dat, accederea la Final Four-ul de promovare în Liga Națională de baschet masculin părea a se fi pierdut pentru CSM Ploiești, un succes mai puțin așteptat în dauna liderului fazei semifinale, deja calificat la turneul de promovare, Știința București, scor: 82-68, i-a readus în cărți pe Cătălin Burlacu și elevii/coechipieri ai săi, care au trecut pe plus: 6/5. Pentru a ajunge sigur la Final 4, din luna mai, ploieștenii au nevoie de trei victorii, până la finalul sezonului. Însă, pot să și rateze una, totuși numai cu condiția sine qua non ca eșecul să nu fie suferit astă-seară, la partida cu echipa Colegiului Național Aurel Vlaicu, din București, care va începe la ora 20.00, la „Olimpia”, jucătorii din capitala țării fiind contracandidați la intrarea în turneul final. În rest, cu un joc bun al rezultatelor, se poate pierde, deci, una dintre partidele cu CSM Sighetu Marmației, cea dintâi, restanța, având loc luni, 23 aprilie 2014, tot acasă, de la 14.00, iar returul din Maramureș – joi, 26 aprilie, de la ora 12.00.

Ținând cont de resursele financiare mult subțiate ale CSM-ului ploieștean, din cauza sumedeniei de procese pierdute în instanță, în urma neachitării contractelor de joc ale handbalistelor, handbaliștilor și baschetbaliștilor, din sezonul 2015-2016, ultimii promovând degeaba atunci în LN, dacă Burlacu & Co. vor reuși să se califice la Final Four ar fi ca și cum au… promovat în primul eșalon! La CSM, banii sunt evident pe sponci, ideea părând a se merge aproape exclusiv pe sportul de masă, care nu incumbă niciun obiectiv de performanță, implicit – printr-o logică simplă – cheltuieli mult mai mici decât la echipele de seniori. E adevărat că, într-o astfel de situație, se va cheltui mai mult cu… întreținerea sălii Olimpia, cea care va fi alocată, pe viitor, doar… antrenamentlor celor de la CSM și eventualilor amatori de a o închiria pentru câte o miuță sau cine știe ce altceva!

Revenind la baschet, este de scos în evidență că, în urmă cu doi ani, actualul șef de pluton din faza semifinală, Știința, rata calificarea la Final Four-ul de la Ploiești, la fel cum o făcea și o altă formație ca și calificată acum, CS Cuza Sport Brăila. În eventualitatea în care Cătălin Burlacu își va conduce seniorii și  falanga tânără la Final Four, poate că se va găsi un sponsor ca să-i motiveze pentru promovare, iar mai departe pentru înscrierea în LN. Nu ca în urmă cu doi ani, când a trebuit să se declare… forfait înainte de start! Altfel, meciul important cu CN Aurel Vlaicu este prefațat de un alt show „marca Ionuț Urzeală”, din seria „AFI Ploiești Baskteball Inspiration”, ajunsă la al doilea episod.

Foto: www.csmploiesti.ro