ŞOC pentru PDL : partidul nu va avea decât UN SINGUR preşedinte de CJ la nivel naţional

Redactia -

ŞOC pentru PDL : partidul nu va avea decât UN SINGUR preşedinte de CJ la nivel naţional

Dezastru naţional pentru PDL la candidaturile pentru preşedinţia CJ : partidul nu a reuşit decât o singură victorie, în Alba, unde candidatul Ion Dumitrel a reuşit să îl înfrângă, la o diferenţă minimă, pe Teodor Atanasiu (USL), în urma numărării voturilor din ultimele 4 circumscripţii electorale. PDL era considerată favorită în Cluj, Suceava, Dâmboviţa, Neamţ, însă reprezentanţii partidului în teritoriu nu au reuşit să se ridice la înălţimea aşteptărilor de la centru, fiind înfrânţi de reprezentanţii USL în fiecare dintre aceste teritorii.

Cele mai răsunătoare înfrângeri au fost, probabil, cea a lui Gheorghe Flutur (Suceava), care a obţinut cu 5429 voturi mai puţin decât contracandidatul său, Cătălin Nechifor, şi cea a lui Florin Popescu (Dâmboviţa), înfrânt zdrobitor, la peste 20 procente, de Adrian Ţuţuianu, în ciuda caracterului lejer al victoriei de acum 4 ani.

Rămâne de văzut răspunsul intern al PDL cu privire la aceste rezultate, aşteptându-se numeroase demisii cât şi, cel mai probabil, o reorganizare a partidului.