Odată cu creşterea testării, Prahova a depăşit 100 noi cazuri Covid pe zi (25 iulie)

Daniel Dimache -

Odată cu creşterea testării, Prahova a depăşit 100 noi cazuri Covid pe zi (25 iulie)

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1431 persoane. Dintre acestea 207 au fost declarate vindecate și externate, iar 63 au decedat.
Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați -16 pacienți, dintre care 14 sunt ventilați.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 108 de cazuri noi de infectare Covid, în judeţ. A fost o zi fără decese din cauza coronavirusului.

Conform reprezentanților DSP Prahova, numărul mare de cazuri este generat de o sporire a testărilor, atât la cerere (în cazul celor care doresc să călătorească în anumite state care solicită la graniță o dovadă în acest sens), cât și a contacților direcți ai persoanelor infectate cu SARS-CoV 2, dar și a neglijării măsurilor de protecție de către mare parte din populație. Autoritățile sanitare, dar și prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, revin cu un apel pentru respectarea distanțării fizice, a purtării măștilor de protecție, a igienizării dese a mâinilor și suprafețelor comune utilizate, a evitării pe cât posibil a deplasărilor care nu sunt urgente, a evitării locurilor aglomerate, iar în cazul prezentării simptomelor asociate COVID să contacteze medicul de familie sau să sune la 112 în vederea unei evaluări de specialitate.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Au fost efectuate verificări la 461 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu. Au fost controlate și 81 de societăți comerciale.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 85 de sancțiuni (39 dintre ele în baza Lefii 61/1991, 12 pentru fapte de natură economică în context COVID, 34 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii nr. 55/2020).
Valoarea totală a amenzilor a fost de 33200 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea ”Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).
Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

Instituția Prefectului – Județul Prahova
25 iulie 2020