Șoferii RATP Ploiești, instruiți de polițiști pentru sezonul rece

Redactia -

Ofițerii Serviciului Poliției Rutiere (SPR) Prahova au avut, astăzi, o întâlnire cu șoferii de pe autobuzele Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Ploiești, prilejuită de apropierea sezonului de iarnă. Oamenii legii au dorit să-i instruiască pe conducătorii auto profesioniști, deoarece în perioada următoare va crește numărul persoanelor care vor folosi mijloacele de transport în comun și traficul va fi mai aglomerat. „Scopul întâlnirii a fost de a-i determina să respecte regulile de circulație și să de adovadă de conduită preventivă”, a declarat subcms. Florin Aristan, din cadrul SPR Prahova.

Șoferii au expus și ei problemele cu care se confruntă în trafic, printre care acordarea de prioritate la plecarea din stații și imposibilitatea de întoarcere, seara, la cap de linie, a autobuzelor articulate, din cauza mașinilor particulare parcate în zonă. Au recunoscut, însă, și faptul că unii dintre ei mai sunt neatenți la trafic, uneori, pentru că vorbesc la telefon sau pentru că fumează în timp ce conduc.

Nu în ultimul rând, a fost adus în discuție și cazul de zilele trecute, când un autobuz RATP a lovit un utilaj în a cărui nacelă se afla un bărbat care monta instalații luminoase de sezon, accident care a dus la decesul respectivului.