Oferta educaţională a Şcolii de Pompieri „Pavel Zăgănescu” Boldeşti Scăeni
Redactia -
În perioada 31 martie – 04 aprilie 2014, o echipă din cadrul Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu ” Boldeşti, formată din 3 cadre militare şi un elev din anul I – calificarea subofiţer de pompieri şi protecţie civilă, va desfăşura o campanie de prezentare şi promovare a ofertei educaţionale a şcolii.
Prin profilul său şi nivelul de pregătire pe care îl asigură absolvenţilor, Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti este o instituţie de învăţământ cu caracter unicat la nivel naţional. Şcoala asigură formarea iniţială în calificările “maistru militar auto” şi “subofiţer de pompieri şi protecţie civilă”, precum şi formarea continuă a personalului I.G.S.U. prin : cursuri pentru iniţiere în carieră; examene de carieră în vederea acordării gradului militar de plutonier adjutant/maistru militar clasa I; cursuri pentru dezvoltarea carierei – pregătirea în acordarea primului ajutor calificat privind efectuarea procedurilor de descarcerare şi alte operaţiuni de salvare, pentru ocupaţia paramedic.
Campania are ca scop promovarea în societate a profesiilor din domeniul situaţiilor de urgenţă : maiştri militari auto şi subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă.
Programul campaniei de promovare a ofertei educaţionale va cuprinde întâlniri cu elevii claselor a XII-a din următoarele instituţii de învăţământ: Colegiul Naţional Nichita Stănescu, Colegiul Tehnic Elie Radu, Colegiul Tehnic Toma Socolescu, Liceul Tehnologic 1 Mai, Colegiul Tehnic Lazăr Edeleanu, Liceul Teoretic Ludovic Mazek, Liceul Teoretic Transporturi, Colegiul Spiru Haret, Colegiul Virgil Magearu din Ploieşti, Liceul Teoretic Agricol Bărcăneşti, Grup Şcolar Teodor Diamant din Boldeşti Scăeni, Colegiul Naţional Nicolae Iorga şi Grupul Şcolar Agronom Romeo Constantinescu din Vălenii de Munte.
În conformitate cu dispoziţiile în vigoare, în sesiunea 2014 vor fi scoase la concurs un număr de 125 de locuri (din care 2 pentru romi). Înscrierea candidaţilor se realizează de către structurile resurse umane ale Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă – în funcţie de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate.
Pentru toate locurile scoase la concurs vor fi recrutaţi bărbaţi.
Durata studiilor este de 2 ani.
Printre facilităţile asigurate elevilor/absolvenţilor amintim :
– obţinerea permisului de conducere categoriile “B” şi “C” ;
– asigurarea unei solde lunare pe timpul studiilor ;
– asigurarea în condiţii de gratuitate a cazării, hranei, echipării;
– asistenţă medicală pe durata studiilor ;
– obţinerea certificatului pentru ocupaţia de paramedic ;
– realizarea pregătirii de specialitate în condiţii similare celor din activitatea operativă.
Informaţiile privind graficul admiterii, datele de prezentare, valoarea taxei de înscriere, etapele şi probele de concurs, tematica şi bibliografia vor putea fi accesate la următoarea adresă: www.scoaladepompieri.ro.