Ofertat de conducerea găzarilor, Cristi Vlad revine la prima dragoste

Redactia -

Deşi aflat în Austria cu echipa Petrolului, ofiţerul de presă al clubului, Ionuţ Pană, este conectat şi la tot ce se petrece, în aceste zile, la Ploieşti, în privinţa noutăţilor de la clubul „galben-albaştrilor”. Astfel, astăzi, 4 iulie 2012, pe www.fcpetrolul.ro, a postat informaţia oficială potrivit căreia fostul fotbalist al „lupilor”, Cristi Vlad (foto, împreună cu fiul său, Alex, la promovarea în Liga I; www.fcpetrolul.ro) a acceptat să revină la echipa de suflet a lui, Petrolul, pentru a ocupa o funcţie administrativă. Se spune că ar fi cea de vicepreşedinte, fapt neconfirmat încă. Cert este doar că Vlad se întoarce la Petrolul după o pauză de un an, el fiind pus pe liber, vara trecută, de către ex-coechipioerul şi fostul său amic, Vivi Răchită, cel care s-a despărţit de SC FC Petrolul în urmă cu puţin timp.

Cristi Vlad a fost junior al Petrolului, jucător al Petrolistului Boldeşti, apoi al primei echipe a găzarilor, de la care a fost transferat la Dinamo, la dorinţa foştilor acţionari ai societăţii ce patrona clubul găzarilor. A mai evoluat şi la alte echipe din Liga I, precum Oţelul Galaţi, FC Argeş Piteşti şi Gloria Bistriţa, dar şi în eşalonul secund – la Unirea Urziceni, CS Buftea, FC Ploieşti. A jucat şi în Cipru, la o formaţie de primă ligă de acolo. Vlad a revenit în Ploieşti pentru a face parte din proiectul „Petrolul e al nostru”, care a condus la naşterea… unei divizionare C, CSM FC Ploieşti. În urma deciziei finanţatorului Ioan Niculae de a se depărţi de Vivi Răchită, antrenorul de atunci al FC Ploieşti, Vlad l-a susţinut pe acesta din urmă, la un miting al suporterilor, şi a fost direcţionat apoi la Buftea. Acum trei ani, a primit acceptul să semneze cu SC FC Petrolul şi a contribuit la promovarea acesteia în Liga I. În ulttimul sezon competiţional a evoluat în Liga A Prahova, la CS Blejoi Vispeşti, împreună cu un alt fost petrolist, Bogdan Onuţ, echipa lor pierzând spre finald e campionat, şansa de a accede la barajul de promovare în Liga a III-a, după un lung şi foarte frumos duel cu Unirea Câmpina. Viitor oficial al clubului de pe „Ilie Oană”, Cristi Vlad (35 de ani), care şi-a luat licenţa de profesor de educaţie fizică chiar în ziua primirii ofertei de la club,  a declarat pentru www.fcpetrolul.ro că „am avut o discuţie cu conducătorii clubului şi în curând voi începe treaba la Petrolul. Sufletul meu a fost întotdeauna aici, aşa încât simt că m-am întors acasă”!

În altă ordine de idei, se mai spune că Virgil Guran – fostul patron al divizionarei D, CSM Câmpina, echipă desfiinţată vara aceasta, şi membru în Consiliul de Administraţie al SC FC Petrolul – va muta… Conpetul în al doilea municipiu al Prahovei, pe arena Poiana, iar pe baza sportivă de la Strejnic ar urma să evolueze noul satelit din al treilea eşalon al găzarilor, al cărui antrenor urmează a fi numit în scurt timp. Se zvoneşte şi că un ex-sponsor al „lupilor”, Radu Călin, se află din nou în negocieri cu AS Chimia Brazi, pentru a fi finanţatorul acesteia, după ce devenise, din toamna trecută, patronul unei alte divizionare C locale, Prahova 2010 Tomşani.