Oina, sportul naţional al românilor, a revenit în Prahova cu un eveniment în premieră

Redactia -

Oina, sportul naţional al românilor, a revenit în Prahova cu un eveniment în premieră

Domeniul Cantacuzino de la Floresti, Clubul A.C.S. Ambiția Mădălin și Asociația Sportivă a Domeniului Cantacuzino, în parteneriat cu Federația Română de Oină, au organizat prima ediție a ,,Cupei Ambiția” la oină, în data de 1 iulie, începând cu ora 10.00.

Președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre, a fost invitat de Mădălin Tănase, fondator și președinte al clubului A.C.S. Ambiția Mădălin, să viziteze Domeniul Cantacuzino din localitate, unde ghid și gazdă le-a fost doamna administrator Carmen Croitoru. Vizibil impresionat de cadrul natural mirific al domeniului, întins pe o suprafață de 150 hectare, în care istoria parcă a stat în loc, președintele F.R.O. a declarat: ,,Am regăsit în județul Prahova oameni care simt românește și care doresc să ne ajute să redescoperim frumusețea sportului nostru național.”

La competiție au participat toate grupele de sportivi ai clubului Ambiția Mădălin, atât fete, cât și băieți, care au oferit locuitorilor comunei, dar și oaspeților, o zi de neuitat.

,,Cupa Ambiția la Oină reprezintă o inițiativă deosebită care promovează și consolidează sportul național românesc, oferind o platformă de competiție pentru jucătorii de oină din toate categoriile de vârstă. Evenimentul aduce împreună sportivi pasionați de acest joc tradițional și își propune să contribuie la creșterea popularității și implicării în practicarea oinei. Evenimentul deține o semnificație specială, deschizând calea către viitoarele competiții de oină la Domeniul Cantacuzino. Acest domeniu nobiliar oferă un cadru deosebit și o atmosferă istorică care completează experiența competiției, aducând în prim-plan legătura cu tradițiile noastre autentice.” ne-a declarat Mădălin Tănase, fondator și președinte al clubului A.C.S. Ambiția Mădălin.

A fost un eveniment deschis publicului larg, cu intrare liberă, care a oferit tuturor pasionaților de oină și iubitorilor de sport ocazia de a se bucura de competiții spectaculoase și de a descoperi frumusețea și măiestria acestui joc tradițional.
Au fost lansati un stol de porumbei la începutul turneului, iar la final s-a sărbătorit românește cu bucate tradiționale, informează APDT Prahova.