Oltenii s-au prins, și ei, cum e cu… darurile grecilor. Pelekanos a fost coșgheterul meciului cu SCM Craiova

Redactia -

Oltenii s-au prins, și ei, cum e cu… darurile grecilor. Pelekanos a fost coșgheterul meciului cu SCM Craiova

Miercuri seara, chiar daca nu a fost plină, de fapt nu a prea fost, din păcate, nici la meciurile din EuroCup, sala Olimpia a „vibrat” alături de CSU Asesoft Ploiești, la primul meci de acasă de după anunțul lui Sebastian Ghiță că și-a retras sprijinul financiar. Nu și cel afectiv însă, ex-finanțatorul „alb-albaștrilor” fiind prezent la locul său obișnuit din sectorul oficial. Aproximativ 1.000 de fani pătimași și tot timpul alături de favoriții lor i-au motivat, în special în repriza a doua, pe baschetbaliștii echipați în alb și albastru, atunci când Jermaine Jonte Flowers (foto jos, la minge, talonat de Ivan Bosnjak; Cătălin SOARE, www.sportaction.ro) a luat pe cont propriu meciul cu SCM Craiova, Stefan Pot a arătat că poate fi și un bun marcator, iar Marius Runkauskas a început să mai puncteze, după ce vreme de aproape trei sferturi o făcuse doar o singură dată, prin „specialitatea casei”, adică de afară. Bojidar Avramov a desenat iar elegant, chiar dacă, pe plan ofensiv, a fost doar… egalul balticului, însă bulgarul pare a nu se fi refăcut chiar total după o pneumonie, cealaltă achiziție de dată recentă, Ivan Zigeranovic (foto mijloc, în echipament, alb, aruncând la coș, contrat de Milivoje Bozovic; Cătălin SOARE, www.sportaction.ro), reconfirmând că există viață și după plecarea lui Gerald Raymond Lee jr., prototipul pivotul ideal sub panourile adverse. Andjelko Mandic, antrenorul sârb al Craiovei, a înscris în raportul de joc doar 10 jucători, pe care i-a „cravașat” încontinuu, asistat de către un secund tânăr compatriot, Vladimir Vuksanovic, cel care a ieșit în evidență nu numai prin faptul că a fost vocal tot duelul, ci și pentru tatuajul de pe brațul stâng, amintind de… „Prison Break”! Omologul0 de pe banca Asesoftului a lipsit, motivat, de la acest meci, fiind plecat în Serbia, pentru a-și înmormânta socrul. Astfel, principalul colaborator, Sașa Ocokoljic, i-a ținut locul și a făcut-o foarte bine, fără exces de zel și fără a ieși în evidență cu orice preț, chestiune ce ține de educație și caracter. Calități pe care le-a adăugat valorii de play maker nepereche de altădată.

A_doua_selectataPrimul sfert a fost la îndemâna ploieștenilor, care au și condus pe tabelă, doar finalul fiind al mai norocoșilor olteni, grație mâinii bune de la distanță a longilinului ex-iugoslav de pe poziția 4, Milivoje Bozovic, care și-a pierdut însă dexteritatea în a doua repriză. Oaspeții au terminat primele 10 minute ale partidei cu un ecart de un punct, 21-20, însă la cabine, pentru pauza mare, au mers cu un deficit de două, după un 17-20. Partea secundă a întâlnirii a însemnat o explozie a întregului efectiv al gazdelor, care a pus punct după punct în fața adversarilor, obligați să-i retragă pe bancă pe americanul Travis Bureau și muntenegreanul Radomir Marojevic, care ajunseseră în prag de eliminare, ceea ce s-a și întâmplat, de altfel, în ultimul sfert. Al treilea s-a încheiat cu 18-12 pentru CSU Asesoft, iar în decisiv, diferența a fost și mai mare, 25-17, pentru un rezultat final, fără dubii, de 83-67. Semn că profesioniștii își fac meseria chiar și atunci când a bătut vânt de… retragere a omului cu banii. Combatantele au folosit câte opt baschetbaliști, cu mențiunea că Mandic a ținut pe bancă doi, iar Ocokoljic – patru. Cel mai mare avantaj al „rechinilor” a fost de 18 puncte, iar coșgheterul jocului – grecul Michalis Pelekanos (foto sus, cu numărul 7 pe tricou; Cătălin SOARE, www.sportaction.ro), care a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale la Asesoft, în plan ofensiv. Astfel, el a câștigat duelul punctelor bifate cu Bozovic. Un moment neașteptat a fost consemnaat în actul al patrulea, când – înainte ca Ivan Bosnjak să execute cele două aruncări libere acordate de arbitri – Andjelko Mandic a trântit de pdea, foarte nerovs, o sticlă cu apă plată, stropindu-i pe cei din jurul său. A fost penalizat imediat cu fault tehnic, echipa lui pierzând dreptul la cele două „libere”, care au fost „transferate” Asesoftului, specialistul Runkuaskas transformându-le cu sânge rece. La ce diferență de scor era în acel moment, gestul tehnicianului oltenilor a fost absolut de neînțeles.

CSU ASESOFT: Stefan Pot (10 puncte; 1×3), Marius Runkauskas (8; 1×3), Jermaine Jonte Flowers (12; 2×3), Michalis Pelekanos (21; 4×3), Ivan Zigeranovic (17)/Bojidar Avramov (8), Cătălin Burlacu (5; 1×3), Szijarto Levente (2). Nu au jucat: Vlad Negoițescu, Vlad Dogaru, Adrian Movileanu și Ștefan Ianuli. Antrenor: Sașa Ocokoljic.

SCM CRAIOVA: Marko Boltic (15), Ivan Bosnjak (8), Travis Bureau (2), Milivoje Bozovic (20; 4×3), Radomir Marojevic (4)/Șanta Szabolcs (11), Dragoș Mihai Andrei (3; 1×3), Cătălin Petrișor (4). Nu au evoluat: Marius Mihai Ciotlăuș și Andrei Damian. Antrenor: Andjelko Mandic.

Au arbitrat: Dragoș Nicolae (București), Sorin Drugău (Brașov) și Dragoș Stan (București).

Comisar FIBA: Romi Stănciulescu (Târgoviște).

Eliminări pentru 5 greșeli personale: Travis Bureau și Radomir Marojevic (ambii în sfertul IV).

A_treia_selectataÎn cadrul etapei intermediare din Liga Națională de Baschet Masculin, Steaua EximBank București a fost învinsă în deplasare, scor: 67-79, de Energia Târgu Jiu, echipă care a confirmat  și astfel forma bună arătată în Eurochallenge Cup. În urma rezultatelor din această rundă, CSU Asesoft s-a distanțat de următioarele trei clasate, Steaua EximBank, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și, respectiv, BCMU Pitești, ultimele trei având însă un meci mai puțin disputat. Cu 16 victorii și 5 înfrângeri, Asesoftul conduce plutonul, având 37 de puncte, urmată de bucureșteni (16 succese și 4 eșecuri, 36), clujeni (13 victori, 7 înfrângeri, 33) și piteșteni (12 succese, 8 eșecuri, 32). Viitorul meci al ploieștenilor va avea loc în Trivale, în compania argeșenilor, fiind programat duminică, 8 martie, la ora 19.50, în transmisia live a unuia dintre canalele postului de televiziune DigiSport. Steaua EximBank București va evolua a doua zi, pe 9 martie, cu BC Mureș Târgu Mureș, în sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul, de la 18.00. Joi, 5 martie, va reveni la Ploiești Vladimir Arnautovic, cel care va conduce antrenamentele de până la deplasarea la Pitești.