Om de fotbal? Om de handbal? Sau om bun la (de) toate? Recent reconfirmatul pentru a patra oară consecutiv președinte al AJF Prahova conduce de-acum și trupa „bufnițelor”, antrenată de parcă un… călugăr!

Dragos Trestioreanu -

Om de fotbal? Om de handbal? Sau om bun la (de) toate? Recent reconfirmatul pentru a patra oară consecutiv președinte al AJF Prahova conduce de-acum și trupa „bufnițelor”, antrenată de parcă un… călugăr!

Recent, pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Prahova, s-a postat anunțul noului staff tehnic al echipei de handbal feminin CS Activ Prahova Ploiești, aflată sub directa sa finanțare încă de la înființarea ei în urmă cu două sezoane. În vechiul mandat al șefiei CJ Prahova, s-a consemnat data de naștere a echipei supranumite a „bufnițelor” – explicație fiind inteligența acestei păsări de… noapte! -, o formație ce-a avut drept obiectiv atacarea promovării, din Divizia A, în Liga Națională, adică în primul eșalon. Culmea, pandemia a adus și ceva bun pentru echipa de handbal feminin de-atunci, în sensul că – deși se susținea neoficial că, dacă ar fi ajuns să dea baraj de promovare cu ultima clasată din Liga Națională, trupa CJ-ului nu ar fi avut șanse să se impună – prin renunțarea la clauza din regulamentul inițial s-a obținut accederea în LN! Iar asta, prin „aspirație”, mai exact mărindu-se numărul de combatante din cel dintâi eșalon! Cum o altă beneficiară a „aspirației”, ACS Crișul Chișineu-Criș, s-a retras din întreceri la un moment dat, CS Activ Prahova Ploiești s-a clasat, în ierarhia finală, pe (pen)ultimul loc, retrogradabil, cu 5 puncte, la nu mai puțin de șapte de poziția a XIV-a, ocupată de Universitatea Cluj, și opt de a XIII-a, CSM Galați, toate fiind retrogradate!

Vara aceasta, s-a luat totul aproape de la capăt, s-a pus un președinte nou, bine cunoscut om de… fotbal, Silviu Crângașu (foto în tricou polo albastru), recent reales, pentru a cincea oară consecutiv, în fruntea fotbalului județean, la AJF Prahova! Crângașu a devenit, după cum se vede, omul bun la (de) toate! S-a schimbat acum, total, și staff-ul tehnic, numărul unu al acestuia fiind ales un fost pivot internațional Gheorghe Irimescu (foto, la doilea de la dreapta), mai cunoscut drept Ghiță Irimescu, cel al cărui look actual uimește, arătând ca un veritabil călugăr, dacă nu ar ieși totuși în evidență și tatuajele! Cu o barbă ieșită din tipare, să zic așa, Irimescu este la al doilea sezon de antrenorat al său, potrivit precizărilor paginii de Facebook a Consiliului Județean Prahova. Din staff mai fac parte cunoscutul tehnician Robert Comendant, acum secund, antrenoarea cu portarii, fostă la rândul ei, apărător al buturilor echipei CSM Ploiești în perioada calificării în cupele europene, Alina Ifrim Dumitru (foto, lângă Silviu Crângașu), a cărei una dintre eleve i-a fost … colegă la formația municipalității. Preparator fizic a devenit Dragoș Vasile (foto, primul din dreapta), un fost handbalist la Uztel Ploiești, Steaua și Dinamo, ambele din București, iar ca masor și kinetoterapeut – Răzvan Constantin (ex-CSM Ploiești), respectiv Dan Ghioca (trecut pe la echipa de fotbal Petrolul Ploiești), fiul asistentului medical de la clubul găzarilor, Răduță Ghioca.

Odată cu meciul amical din Sala Olimpia, de ieri, pierdut de divizionara secundă la scor mare, 19-34 (8-16), în fața vecinelor de la SCM Gloria Buzău, una dintre protagonistele Ligii Naționale, s-a făcut și prezentarea componenței formației ploieștene (cele de pe teren în echipament galben-negru), remarcându-se numele a patru foste echipiere ale CSM-ului, portarul Ioana Paraschiv, Andra State (ex-Rapid București, sosită apoi la CS Activ Prahova încă de la jumătatea sezonului trecut) și surorile Arvatu, Mara-Andreea și Ada-Ioana. În rest, handbaliste tinere, cvasi-necunoscute iubitorilor sportului cu mingea mică, dar știute, desigur, de către cei care activează în cadrul acestuia. Iată, acum, și efectivul pentru ediția 2021-2022 a campionatului Diviziei A: Ioana-Sabina Paraschiv, Claudia-Florentina Datcu, Maria-Alexandra Dumitriu (toate trei, portar); Florența-Dorin Ilie (număr de pe tricou: 6) Claudia-Eugenia Lăcătuș (7), Diana Lăscăteu (17), Florina-Cătălina Popescu (11), Mara-Andreea Arvatu (4), Ada-Ioana Arvatu (4), Roxana Tabarcea (22), Elena-Diana Andrița (29), Diana-Maria Dincă (9), Cristiana Sandu (23), Adina-Cristina Panaite (88), soția unui fost portar al Petrolului, Andrei Panaite, Zsofia Csavar (20) și Andra-Gabriela State (2).

Foto: Facebook Official CJ Prahova