Omul de afaceri Adrian Nistoroiu îşi strânge „copiii” la CSM Câmpina

Redactia -

După ce a renunţat, vara trecută, la colaborarea cu Primăria Blejoi, „rupându-se” astfel proiectul CS Blejoi Vispeşti, unul aproape de o mare performanţă – calificare la barajul pentru promovarea în Liga a III-a -, omul de afaceri Adrian Nistoroiu, patronul firmei de succes Vispeşti Glass, a rămas ancorat în fotbalul prahovean, Mai întâi, a încercat, împreună cu actualul deputat USL Virgil Guran, să asigure susţinerea financiară a echipei Conpet Ploieşti, dar cum la clubul sportiv al transportatorilor de ţiţei prin conducte s-a dictat, la moment dat, la loc comanda, cei doi s-au repliat la Câmpina. Mai precis în fieful lui Guran, care patrona acolo o formaţie din Liga A Prahova, CSM, una la care a vrut, iniţial, să renunţe. Alcătuind o combinată între foşti jucători de la CS Blejoi Vispeşti, aflaţi în sfera de influenţă a lui Nistoroiu, şi cei de la CSM, noua formaţie a devenit, ca şi cea de la Blejoi, din campionatul trecut, o vedetă a eşalonului de elită local. CSM Câmpina a mers cap la cap, în fruntea ierarhiei, până la finele turului, cu Unirea Urlaţi, redevenită lider şi – implicit – campioană de toamnă numai la golaveraj, cea din urmă având mai multe reuşite! Deşi avea avantajul unui 1-1, în tur, pe arena din parcul Belu, din derbiul cu Unirea, şi se aflase, între timp, că fostul sponsor al acesteia, Ion Mihai, şi ex-antrenorul Ion Cojocaru au părăsit Urlaţiul în această iarnă, CSM s-a întărit totuşi serios în pauza competiţională.

Adrian Nistoroiu şi Virgil Guran l-au ofertat pe fostul căpitan din sezonul trecut al echipei CS Blejoi Vispeşti, devenit din vară tehnician la noua CS Blejoi, Bogdan Onuţ (foto, în stânga), şi l-au convins să preia hăţurile formaţiei de pe locul secund al clasamentului Ligii A Prahova. S-a renunţat astfel la serviciile lui Victor Roşca, cel care o adusese pe CS Blejoi Vispeşti aproape de calificarea la baraj, în primăvara anului trecut. După ce, în vară, o serie de jucători au trecut de la Blejoi la Câmpina, precum Alexandru Popa, Decebal Nae, George Bridinel, Florin Nincă sau Viorel Nuţă, acum, Nistoroiu i-a adus la Câmpina şi pe alţi doi foarte tineri şi talentaţi jucători, lăsaţi cu titlu împrumut la CS Blejoi, portarul Bogdan Manea (foto, în dreapta) şi mijlocaşul ofensiv Alexandru Simion. Rămâne de văzuit dacă şi alţi doi foşti echipieri ai Blejoiului, atât în trecutul campionat, cât şi în cel aflat în curs, Florin Gheorghe şi Octavian Gheorghe, vor fi şi ei transferaţi la CSM Câmpina. Asta în condiţiile în care concurenţa este tot mai mare acolo, mai fiind achiziţionaţi şi Marius Vişan, de la Fortuna Brazi, Valentin Sandu, de la Farul Constanţa, fost la Astra Ploieşti, în primul eşalon, şi Ionuţ Neagu (ex-FC Ploieşti şi Astra), iar pe listă se-ar mai afla Gheorghe Bărăgan (Uinrea Urlaţi), Mircea Ivan (Conpet Ploieşti) şi Teo Bojoagă (Unirea Teleajen).

După cum se vede, CSM Câmpina pregăteşte cu maximă seriozitate nu numai returul, ci mai ales barajul pentru promovare în eşalonul imediat superior, statutul de mare favorită a Ligii AQ Prahova obligând la investiţii importante. Rămâne de văzut însă dacă noua echipă a lui Bogdan Onuţ va găsi şi motivarea necesară într-un campionat în care, prin slăbirea Unirii Urlaţi, nu prea mai există adversari care s-o pună la mare încercare. Altfel, este foarte interesant că, foşti coechipieri la CS Blejoi Vispeşti şi, apoi, antrenor şi elev la CS Blejoi, Onuţ şi Bobo Manea se reîntâlnesc, în aceeaşi ultimă postură, la CSM Câmpina.