Omul de afaceri mizilean Iustin Paraschiv a fost arestat

Redactia -

Omul de afaceri mizilean Iustin Paraschiv a fost arestat

Iustin Paraschiv, omul de afaceri din Mizil, fost iubit al Andreei Antonescu, a fost arestat, vineri seară, în dosarul de evaziune fiscală de 50 de milioane de euro.

Iustin Paraschiv, patronul companiei Carmistin şi unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Prahova, a fost trimis în spatele gratiilor pentru 29 de zile, după ce completul de cinci judecători de la instanţa supremă a admis recursul formulat de procurorii DNA.

Cel mai tânăr milionar din România, Iustin Paraschiv a fost prezentat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), unde s-a judecat recursul procurorilor DNA privind măsura cercetării acestuia în libertate. Omul de afaceri a fost pus sub acuzare de către procurorii anticorupție în dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro, în care au fost arestate deja 16 persoane, printre care și procuroarea Angela Nicolae și fiul ei, avocatul Daniel Nicolae şi este cercetat în stare de libertate senatorul Nicolae Bădălău.

Alte şapte persoane au fost arestate, vineri, odată cu Paraschiv.

Iustin Paraschiv are 31 de ani şi este preşedintele Asociaţiei Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România. Prahoveanul controlează un grup de firme a căror cifră de afaceri depăşeşte 120 de milioane de euro.