Opt turiști rătăciți pe munte, recuperați de jandarmii montani prahoveni

Redactia -

Opt turiști rătăciți pe munte, recuperați de jandarmii montani prahoveni
„În seara de 15 iulie a.c., în jurul orei 22.30, jandarmii montani din cadrul Inspectoratului Județean Prahova au reușit să găsească un grup de 8 tineri care se rătăciseră pe munte.
Odată cu lăsarea întunericului, cele 8 persoane au pierdut marcajul traseului, luând decizia să sune la 112 și să solicite sprijin.
Inițial, apelul la 112 a fost recepționat de jandarmii din cadrul I.J.J. Brașov, având în vedere poziția grupului, însă ulterior cele 8 persoane au ajuns în județul Prahova, zona „Vârful Grecului”, conform datelor GPS.
În baza informatiilor primite de la colegii din Brașov, în cautarea grupului au plecat imediat 3 jandarmi montani din cadrul Postului Montan Azuga.
Ținând cont de traseul greu accesibil coroborat de faptul că afară era întuneric, jandarmii montani au menținut permanent legătura cu grupul, astfel că după aproximativ o oră de căutari s-a reușit găsirea celor 8 persoane adulte, acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, grupul a fost condus în siguranță la locul de cazare din localitatea Azuga”, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova.
Chiar dacă erau obosite, cele 8 persoane au reușit să zâmbească, mulțumindu-le jandarmilor montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, pentru devotamentul, priceperea și implicarea de care au dat dovadă.