Optimism robust pentru meciul de la Iași, în tabăra găzarilor

Dragos Trestioreanu -

Optimism robust pentru meciul de la Iași, în tabăra găzarilor

Vineri, 24 iulie 2015, înainte de prânz, antrenorul principal al Petrolului, Selymes Tibor (foto; www.fcpetrolul.ro), i-a chemat pe jurnaliști în cantonamentul de la Crângu lui Bot, renunțând la inițial anunțata conferință de presă, programată la ora 13.00, iar asta pentru a nu rata urmărirea pe viu a meciului-prolog al etapei a III-a, de la București, dintre ultima adversară de acasă, FC Voluntari, și următoarea oponentă de pe teren propriu, din runda a IV-a, Pandurii Târgu Jiu. Astfel, reprezentanților mass-media li s-a permis să vizioneze live ultima parte a antrenamentului de dinaintea deplasării la Iași, pentru partida contra gazdelor de la CSMS, și – ca bonus – să discute cu tehnicianul „lupilor” și cu fotbalistul Laurențiu Marinescu. Fără victorie după două etape, ambele partide încheindu-se nedecis, 0-0 cu FCSB, pe „Arena Națională”, respectiv 1-1, pe „Ilie Oană”, cu mai sus-amintita FC Voluntari, cu doar două puncte scăzute din deficitul de cinci stabilit de o comisie a FRF pentru unele datorii, Selymes și căpitanul trupei pe care o pregătește și-au exteriorizat totuși un optimism robust, înaintea unui joc dificil în compania unei grupări neînvinsă, și ea, în primele două etape. Dar una care are în ierarhia la zi 4 puncte, după remiza de pe arena lui Dinamo, cu FC Voluntari (1-1), și succesul la limită, 1-0, de pe cea a Concordiei Chiajna, ieșenii fiind singurii din Liga 1 care au disputat, la debut de sezon, două confruntări consecutive pe terenuri străine! Astfel, echipa lui Nicolo Napoli dovedește nu numai că-și dorește să meargă pe același trend ascendent din returul campionatului trecut, dar are și argumente ferme în acest sens. Situație în care, la prima apariție a lor de pe stadionul „Emil Alexandrescu” este lesne de înțeles că Ionuț Voicu și coechipierii săi vor fi o nucă tare greu de spart pentru ploieșteni.

Optând pentru o ședință de pregătire ceva mai ușoară, vineri, după antrenamente mai tari din timpul acestei săptămâni, Selymes și-a deplasat jucătorii la Iași cu o zi înaintea disputei și a mai făcut – așa cum notează siteul oficial al clubului – și acolo încă unul, în vederea pregătirii partidei de duminică, 26 iulie, ora 21.00, în direct la posturile de televiziune Look TV, DigiSport și Dolcesport. Antrenorul Petrolului îl are la dispșoziție și pe fundașul central Alexandru Benga, comoționat în prima repriză a duelului cu FC Voluntari, fotbalistul refăcându-se după o pauză totală de două zile. Și ceilalți componenți ai lotului sunt apți de joc, neanunțându-se vineri nicio altă indisponibilitate. Prilej pentru Selymes Tibor să fie optimist că va bifa… prima victorie din acest campionat: „Suntem pregătiţi pentru această confruntare. Va fi un meci foarte, foarte greu, pentru că vom întâlni o echipă foarte bine organizată, care, în primele două partide, a reuşit să obţină patru puncte. Însă, sunt convins că putem câştiga. Meritam ca, în primele două etape, să câştigăm măcar unul dintre cele două meciuri, gândindu-ne că ne-am creat foarte multe ocazii. Iar asta mai ales în confruntarea cu FC Voluntari. Am şi discutat, de altfel, cu băieţii şi le-am atras atenţia că or să fie şi jocuri în care, poate, o să avem o ocazie sau două și, atunci, va trebui neapărat să înscriem”. Și Marinescu i-a ținut isonul, manifestând același optimim atât pentru meciul cu Iașiul, cât și pentru viitorul apropiat: „Vom întâlni o echipă care are un început bun de campionat, dar mergem acolo să câştigăm. Ne dorim să luăm cele trei puncte, pe care cred că le meritam şi în jocul din ultima etapă. Dar acesta este fotbalul… Suntem o echipă în formare, care a schimbat mulţi jucători în această vară, dar, încet-încet, sperăm să formăm un grup puternic şi să demonstrăm asta pe teren”.

Petrolul, în deplasare numai în… prime-time

La fel ca la confruntările de la București, cu FCSB, și Iași, contra CSMS, echipa Petrolului a fost programată și în cea de-a treia etapă, la Chiajna, cu trupa Concordiei, tot în prime-time. Și meciul din localitatea ilfoveană va debuta, deci, de la ora 21.00, în transmisia live a posturilor Look TV, DigiSport și Dolcesport, vineri, pe 31 iulie. Semn că găzarii încă atrag televiziunile, care-i pun la o oră de maximă audiență. Mai rămâne ca „galben-albaștrii” să le convingă că și pe „Ilie Oană” pot juca (și) de la nouă seara, ci nu de la 18.30, pe căldură mare, așa cum s-a întâmplat contra Voluntariului!

În altă ordine de idei, după ce a făcut toată pregătirea de vară cu Petrolul, masivul atacant francez Harlem-Eddy Gnohere, zis Bizonul, a debutat sâmbătă, 25 iulie, la Ovidiu, în echipamentul lui… Dinamo București, la remiza, scor: 1-1, cu localnicii de la Viitorul. Jucătorul de culoare, care l-a înlocuit pe fundașul stânga camerunez Collins Fai, pe parcursul reprizei secunde, și a evoluat ca vârf împins, a fost lăudat de antrenorul lui, Mircea Rednic, cel care dorise, de altfel, să-l aducă la Ploiești încă din iarnă, așa cum a notat, la vremea respectivă, www.sportnews.ro!