Oră de start schimbată la ultimul meci amical al săptămânii disputat de jucătorii lui Nicolae Constantin. După Farul, o să fie Chindia a doua echipă de Liga 1 învinsă de Petrolul ’52?

Dragos Trestioreanu -

Oră de start schimbată la ultimul meci amical al săptămânii disputat de jucătorii lui Nicolae Constantin. După Farul, o să fie Chindia a doua echipă de Liga 1 învinsă de Petrolul ’52?

Prim-divizionara Chindia Târgoviște va fi, vineri, 9 iulie 2021, a doua echipă din Liga 1 împotriva căreia ACS Petrolul ’52 Ploiești va combate în perioada din inter-sezon. Dacă, inițial, jocul-test cu formația campioană a play-out-ului din ediția trecută de campionat era programat a începe la 12.00, pe fosta arenă a Conpetului, numai locul de desfășurare a rămas același, nu și ora de start, devansată cu un ceas. Meciul amical dintre Petrolul ’52 și Chindia este ultimul din cantonamentul de vară al „lupilor”, al patrulea din acest stagiu și al treilea al săptămânii în curs. Până în prezent, s-au disputat cinci meciuri-test, primul, cel de la Breaza, 1-0 în dauna unei grupări de L4, CSO Tricolorul, prefațând următoarele jocuri din cantonamentul care a debutat pe 28 iunie. Sâmbătă, pe 3 iulie, echipa găzarilor s-a deplasat la Brașov și a câștigat cu același scor ca și la Breaza, în fața prim-divizionarei cu nume schimbat, Farul, din Viitorul, Constanța. În această săptămână, marți, 6 iulie, a fost un 3-0 la Petrolul 95 Ploiești (Liga 4), apoi s-a mai bifat un meci de pregătire, la Plopeni, miercuri, cu Unirea Ungheni (Liga 3), rezultatul final fiind 5-0 pentru „albaștri”. Și-acum, mai precis vineri, 9 iulie, urmează, de la 11.00, „live” pe FCP TV, amicalul dintre ACS Petrolul ’52 Ploiești și Chindia Târgoviște.

Adversara de mâine a făcut o afacere foarte bună, obținând definitiv nu mai puțin patru fotbaliști de la actuala Farul și unul, tot de la acest club, cu titlu de împrumut pentru un sezon. În schimbul internaționalului „U 21” Marian Aioani, apreciat de Gică Hagi drept un viitor portar al echipei naționale de seniori, Chindia i-a primit pe toți cei trei jucători detașați la Târgoviște în campionatul trecut, fundașul dreapta Tiberiu Căpușă și mijlocașii centrali Paul Iacob și Marco Dulca, acestora adăugându-li-se goal-keeper-ul Cătălin Căbuz, tot definitiv, și mijlocașul de bandă Răzvan Matiș, care a jucat și la FC Petrolul, în toamna trecută, tot cu titlu de împrumut, așa cum este și acum la trupa dâmbovițeană. În plus, lui Emil Săndoi, antrenorul confirmat al Chindiei, i-au mai fost aduși doi fundași stânga străini, austriacul Marcel Holzmann (FC Botoșani) și albanezul Simon Rumbullaku (UTA Arad), trei mijlocași, Doru Popadiuc (CSM Poli Iași), Sergiu Suciu (Juve Stabia, Serie C din Italia) și Marian Șerban (CSU Craiova, via CS Mioveni). Mulți nou-veniți, ar mai fi de amintit și fostul echipier al CSM Reșița, fundașul central Bruno Vasiu, aflat la probe. Însă, Chindia a și pierdut destui jucători, și autohtoni, și străini. În testele de până acum, au obținut și succese, dar și eșecuri, ca și o remiză albă. cu divizionara secunda FK Csikszereda.

Nicolae Constantin nu îi va avea la dispoziție mâine pe Armando Vajushi (dureri la genunchi), Viorel Ștefan Lică (tendinită), Robert-Daniel Enache (suprasolicitare la genunchiul operat) și Alexandru Radu (dureri la umăr), iar Alexandru Saim Tudor și Sory Ibrahim Diarra sunt incerți, tot din motive medicale. În rest, jucătorii prezenți în cantonamentul de la Hotelul Vigo sunt apți pentru încă un duel cu o echipă din Liga 1, unul motivant. Va fi, cum scriam mai sus, ultimul din acest cantonament, ulterior căruia fotbaliștii lui Nae Constantin vor primi liber probabil până marți după-amiază, atunci când vor reveni la pregătiri, cu mai puțin de trei săptămâni înaintea startului oficial al ediției 2021-2022 al campionatului Ligii a II-a.

Foto: www.fcpetrolul.ro și Facebook AFC Chindia Oficial