Gazeta de Prahova

Orașul Băicoi va avea cea mai lungă pistă de biciclete din județ

Actualitate

Daniel Dimache

În această primăvară, administrația publică locală va dezvolta în orașul Băicoi mai multe proiecte de natură să ridice confortul urbanistic al urbei. Unul dintre aceste proiecte este crearea unei piste de biciclete pe artera principală care traversează orașul (străzile Republicii și Independenței) pe toată lungimea sa. Pista pornește din zona Schelă și parcurge tot orașul, pe partea dreaptă a drumului, în sensul de mers, până la ieșirea din punctul Canton, cu o întrerupere în zona centrală, la Liliești, unde există o aglomerare de locuințe la blocuri și mai multe obiective comerciale importante. Va fi cea mai lungă pistă de biciclete dintr-o localitate din județul Prahova.

Proiectul, din care vă prezentăm câteva schițe, pervede realizarea pistei conform standardelor europene, din materiale de înaltă calitate, la dimensiuni care să facă obiectivul pe deplin utilizabil de cetățeni și să asigure securitatea și protecția bicicliștilor. De asemenea, s-a urmărit să nu fie afectată circulația rutieră sau a pietonilor.

 ”Avem o serie de proiecte în desfășurare sau pe care le vom iniția în anul 2019, de natură să rezolve multe probleme de infrastructură și să rdidice calitatea vieții în orașul nostru. Pista de biciclete este o promisiune a mea către cetățenii din oraș și îi asigur că va fi realizată cât mai curând, va fi practică și va arăta într-adevăr deosebit”, a declarat primarul orașului Băicoi, Marius Constantin.

 

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline