Orașul Băicoi va avea cea mai lungă pistă de biciclete din județ

Daniel Dimache -

Orașul Băicoi va avea cea mai lungă pistă de biciclete din județ

În această primăvară, administrația publică locală va dezvolta în orașul Băicoi mai multe proiecte de natură să ridice confortul urbanistic al urbei. Unul dintre aceste proiecte este crearea unei piste de biciclete pe artera principală care traversează orașul (străzile Republicii și Independenței) pe toată lungimea sa. Pista pornește din zona Schelă și parcurge tot orașul, pe partea dreaptă a drumului, în sensul de mers, până la ieșirea din punctul Canton, cu o întrerupere în zona centrală, la Liliești, unde există o aglomerare de locuințe la blocuri și mai multe obiective comerciale importante. Va fi cea mai lungă pistă de biciclete dintr-o localitate din județul Prahova.

Proiectul, din care vă prezentăm câteva schițe, pervede realizarea pistei conform standardelor europene, din materiale de înaltă calitate, la dimensiuni care să facă obiectivul pe deplin utilizabil de cetățeni și să asigure securitatea și protecția bicicliștilor. De asemenea, s-a urmărit să nu fie afectată circulația rutieră sau a pietonilor.

 ”Avem o serie de proiecte în desfășurare sau pe care le vom iniția în anul 2019, de natură să rezolve multe probleme de infrastructură și să rdidice calitatea vieții în orașul nostru. Pista de biciclete este o promisiune a mea către cetățenii din oraș și îi asigur că va fi realizată cât mai curând, va fi practică și va arăta într-adevăr deosebit”, a declarat primarul orașului Băicoi, Marius Constantin.