Gazeta de Prahova

Orașul Boldești-Scăieni, pus în pericol de incendii de vegetație violente

Actualitate

Daniel Dimache

Inconștiența de a da foc vegetației uscate riscă să producă mari distrugeri, inclusiv punând în pericol gospodării și chiar vieți omenești. Numai miercuri, 6 martie, pompierii prahoveni au stins incendii pe teritoriul a 14 localități: Brazi, Apostolache, Salcia, Băicoi, Cornu, Ciorani, Provița de Jos, Blejoi, Urlați, Amaru de Buzău, Slănic, Fântânele, Bucov, pe o suprafață însumată de peste 47 de hectare.

Cea mai afcetată a fost localitatea Boldești-Scăieni, unde au existat 3 focare de incendiu. Unul dintre acestea, în cartierul Balaca, s-a manifestat violent și s-a extins la o zonă stufăriș, pe o suprafață de circa 100 de hectare de teren. Pompierii au reușit sa împiedice propagarea focului la locuințe, însă la stufăriș nu au putut acționa, de aceea l-au lăsat să ardă sub supraveghere. Din fericire, pompierii au reușit sa împiedice propagarea flăcărilor la o fabrică de geamuri, un abator, un depozit de butelii și mai multe locuințe.

Tot la Boldesti-Scăieni a izbucnit un incendiu de vegetație în zona Mucava, unde a existat pericol de extindere la locuințe, aici ISU Prahova acționând cu 3 autospeciale.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline