Orașul Boldești-Scăieni, pus în pericol de incendii de vegetație violente

Daniel Dimache -

Inconștiența de a da foc vegetației uscate riscă să producă mari distrugeri, inclusiv punând în pericol gospodării și chiar vieți omenești. Numai miercuri, 6 martie, pompierii prahoveni au stins incendii pe teritoriul a 14 localități: Brazi, Apostolache, Salcia, Băicoi, Cornu, Ciorani, Provița de Jos, Blejoi, Urlați, Amaru de Buzău, Slănic, Fântânele, Bucov, pe o suprafață însumată de peste 47 de hectare.

Cea mai afcetată a fost localitatea Boldești-Scăieni, unde au existat 3 focare de incendiu. Unul dintre acestea, în cartierul Balaca, s-a manifestat violent și s-a extins la o zonă stufăriș, pe o suprafață de circa 100 de hectare de teren. Pompierii au reușit sa împiedice propagarea focului la locuințe, însă la stufăriș nu au putut acționa, de aceea l-au lăsat să ardă sub supraveghere. Din fericire, pompierii au reușit sa împiedice propagarea flăcărilor la o fabrică de geamuri, un abator, un depozit de butelii și mai multe locuințe.

Tot la Boldesti-Scăieni a izbucnit un incendiu de vegetație în zona Mucava, unde a existat pericol de extindere la locuințe, aici ISU Prahova acționând cu 3 autospeciale.