Oraşul Băicoi se prezintă investitorilor germani

Redactia -

Oraşul Băicoi se prezintă investitorilor germani

Oraşul Băicoi se promovează la nivel european. În perioada 10-23 noiembrie 2013, expertul german Lutz Vogel, reprezentant al fundaţiei S.E.S. (Senior Expert Service), Fundaţia Industriei Germane pentru Cooperare Internaţională a efectuat o vizită în oraşul Băicoi. Expertul german a studiat, împreună cu primarul Ciprian Stătescu, oportunităţile pe care le oferă oraşul Băicoi potenţialilor investitori germani care ar putea deschide unităţi de producţie în localitate.
Edilul oraşului i-a prezentat lui Lutz Vogel instituţiile publice locale, zona industrială a localităţii, cele mai importante investiţii private, precum şi potenţialul agricol şi balnear al oraşului Băicoi. De asemenea, a fost analizată şi posibilitatea înfiinţării, în localitate, în zona DN1, a unui parc industrial.
Într-una din zile, primarul Ciprian Stătescu, însoţit de expertul Lutz Vogel şi alţi reprezentanţi ai administraţiei locale au efectuat o vizită la Camera de Comerţ Româno-Germană, de la Bucureşti unde a avut loc o întrevedere cu Iuliana Rusu, şef al departamentului programe de dezvoltare. S-au analizat, cu acest prilej, modalităţile prin care oraşul poate fi promovat la nivel internaţional.
O dată intors în Germania, Lutz Vogel va avea întrevederi cu mediul industrial german pentru a-i convinge să investească în oraşul Băicoi. De asemenea se vor face demersurile unei viitoare înfrăţiri a oraşului cu o localitate similară din Germania. În plus, se va analiza şi un schimb de experienţă între medicii germani şi medicii care profesează la Spitalul Orăşenesc – unitate care a beneficiat, în ultimii ani, de investiţii masive în modernizare şi dotare cu aparatură de calitate.