Oricare om cu o coloană vertebrală dreaptă, atunci când nu își îndeplinește sarcinile pentru care a fost plătit, demisionează pe loc! Oare, de ce numai un „Mascul Alfa”, nu?

Dragos Trestioreanu -

Oricare om cu o coloană vertebrală dreaptă, atunci când nu își îndeplinește sarcinile pentru care a fost plătit, demisionează pe loc! Oare, de ce numai un „Mascul Alfa”, nu?

După meciul pierdut și pe mâna arbitrajului, rezultatul final fiind clar viciat, eram curios ce o să declare antrenorul principal al Petrolului, după ce domnia sa și jucătorii dânsului nu au schițat nici cel mai mic protest la ofsaidul din care a plecat Blănaru și a înscris, apoi, golul victoriei Miovenilor. Nici atunci, dar nici mai înainte, când Balint a fost jenat clar de Gherghe, în momentul reluării spre buturile fostului petrolist din perioada… defunctului SCM FC, nu s-a protestat deloc! Era cu mingea în control, în poziție iminentă de a marca, dar, de la margine, asistentul constănțean Alexandru Filip l-a „prefațat” pe colegul de la cealaltă linie, bucureșteanul Cosmin Vatamanu, cu o eroare incredibilă. Vatamanu însă a greșit și mai grav, și tot în favoarea argeșenilor, viciind rezultatul final! Doamne, de când CS Mioveni, o echipă dintr-un orășel, a ajuns să aibă „pile” la arbitri? Chiar așa?!? În sfârșit, nu nu numai din cauza aceasta a fost învinsă, astăzi, Petrolul, ci  pentru că nu a băgat mingea în plasă, de câte ori a avut ocazia. Nu au fost chiar multe, dar poate, dacă ar fi reușit-o, până să bramburească iar echipa antrenorul, ar fi câștigat și cu un 1-0 sec!

De ce a mai pierdut Petrolul? Pentru că, atunci când vrei să câștigi neapărat, dar așezi echipa în defensivul 1-4-2-3-1, arăți că, de fapt, ți-e teama să iei gol, ci nu te preocupă mai ales să dai. Și poți astfel să te alegi cu praful de pe tobă. A schimbat strategia la reluare, e drept, dar a făcut mutarea neindicată, menținând pe teren cel puțin trei fotbaliști care erau clar sub nivelul lor obișnuit și l-a scos pe altul care dovedise pofta de joc, chiar dacă mai greșise unele pase. Când i-a pus banderola pe braț lui Vajushi, în cel mai modest meci al lui la Petrolul, s-o fi gândit că îl motivează? Dar albanezul – atunci când a fost scos, până la urmă, de pe teren, la niște schimbări făcute parcă la trecerea timpului – i-a dat-o, cam la mișto, lui Țicu. Adică, tocmai celui de-al doilea cel mai tânăr fotbalist de pe gazon al Petrolului, în acel moment! Cam asta era starea de spirit din minutele de dinainte de 0-1! Nu mai are rost să mai întreb de ce a tot insistat în ultimele meciuri cu un Saim Tudor total ieșit din formă, dacă nu o fi vorba despre altceva, de ce apărut a fi fost supărat pe Ekollo, pe care fie l-a trimis în tribună, fie l-a ținut rezervă neutilizată,în acest an! Și-ar mai fi, dar repet că întreb degeaba!

Odată ratat în proporție de 99,99% obiectivul acceptat – dacă așa o fi? – la începutul sezonului, cine are coloană vertebrală dreaptă nu mai stă să… salveze echipa în play-out! O pot face și antrenori existenți acum în club, acum. Nu, cine este demn și se crede a fi „Masculul Alfa”, ci nu un „vânător” de cluburi cu tradiție trecute în CV, își scrie demisia și o pune imediat pe masa celui care l-a ales și i-a impus un țel. Unul care se mai poate atinge numai dacă ar exista și a… opta minune a lumii! Chiar ar fi un efort atât de mare să se ia un pix și o coală pe care să se scrie că se renunță la a mai fi antrenorul unei echipe pe care nu s-a reușit să fie promovată, ba nici măcar nu a fost dusă acolo unde putea să se lupte pentru a o face! Știți cât de ușor se „zboară”, atunci când deschizi brațele precum aripile unui aeroplan? Se poate suna, apoi, pe unul sau altul care o avea nevoie, și acum, de un antrenor nou. Unul căruia i-a ieșit, o dată, promovarea, altădată, adică acum, nu! Haideți, vă rog, puteți s-o faceți, mai ales pentru a nu ne mai supăra unii pe alții! Dacă o veți face de-acum, îmi permit să vă mulțumesc, anticipat, în numele tuturor petroliștilor care acum își plâng nerealizarea visului revenirii în Liga 1, nici după trei ani!

Foto: www.fcpetrolul.ro  și www.digisport.ro