(P) Cum sa alegi monumentul funerar

Vlad Preda -

(P) Cum sa alegi monumentul funerar

Monumentul funerar este foarte important in procesul de inmormantare al unei persoane dragi, acesta fiind reprezentativ pentru persoana trecuta in nefiinta. Prin urmare, alegerea monumentului funerar trebuie realizata tinand cont de mai multe aspecte importante, despre care ne-am propus sa vorbim in acest articol.

Dupa inmormantare, rudele si prietenii persoanei decedate obisnuiesc sa mearga deseori la locul in care aceasta a fost inmormantata, deoarece astfel simt ca sunt mai aproape de acea persoana. Prin urmare, acest loc trebuie amenajat cat mai frumos, atat pentru a arata respectul si regretul fata de persoana decedata, cat si pentru a te simti cat mai comod atunci cand vizitezi acel loc.

Iar odata ales un monument funerar, este foarte putin probabil sa te intorci la aceasta alegere. Acest lucru implica niste costuri nu foarte mici, si totodata va fi greu sa reconstruiesti un alt monument. Prin urmare, Funerare Alexandru iti poate oferi consultanta necesara pentru o alegere cat mai buna a monumentului funerar.

Impreuna cu firma Funerare Alexandru din Bucuresti am decis sa prezentam cele mai importante detalii pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi un monument funerar. Astfel, daca te afli in momentul alegerii monumentului funerar pentru o persoana care a decedat de curand, aceste sfaturi s-ar putea sa iti fie de ajutor.

Materialul monumentului funerar

Unul dintre primele detalii pe care trebuie sa le ai in vedere numaidecat este materialul din care a fost confectionat monumentul funerar. Acesta nu este important doar din punct de vedere al aspectului si designului monumentului, ci si pentru rezistenta si longevitatea lui. In general, monumentele funerare sunt din marmura, din mozaic sau chiar din granit.

Dimensiuni

Apoi, un alt aspect pe care nu ai voie sa il ignori este reprezentat de dimensiunile locului de veci. In general, locurile de vechi nu au o latime mai mare de 1,2 m, insa mai pot exista si exceptii, iar de aceea ar trebui sa faci mai multe masuratori inainte de a contacta o firma care construieste monumente funerare. 

Astfel, atunci cand ti se vor solicita dimensiunile pe care monumentul funerar trebuie sa le aiba, vei avea la indemana toate informatiile de care au nevoie pentru realizarea monumentului funerar.

In majoritatea cazurilor, angajatii firmelor de servicii funerar vor lua personal masuratorile, pentru a se asigura astfel ca monumentul construit se potriveste cat mai bine.

Religie si simboluri

Nu uita ca va trebui sa specifici si religia pe care persoana decedata o practica. Iar asta deoarece fiecare religie are simbolurile sale, simboluri care se vor regasi si pe monumentul funerar. Prin urmare, cei care construiesc monumentul vor sti ce simboluri sa aplice. 

Design

Iar in final, ultimul detaliu pe care trebuie sa il ai in vedere este designul. Varietatea de modele este foarte mare, asa ca ar trebui sa faci o alegere despre care crezi ca ar fi fost si pe gustul persoanei inmormantate in locul respectiv.

Bugetul reprezinta, de asemenea, un aspect pe care trebuie sa il ai mereu in vedere, astfel incat alegerea pe care o faci sa fie cat mai inspirata. Tinand cont de toate acestea, cu siguranta alegerea va fi una potrivita!