Pădurel este prietenul tuturor copiilor din Filipeștii de Pădure

Daniel Dimache -

Pădurel este prietenul tuturor copiilor din Filipeștii de Pădure
 
 
Primăria Filipeștii de Pădure a lansat în comună propria monedă virtuală, așa cum anunța nu cu multă vreme în urmă că urma să se întâmple, edilul Ciprian Morărescu. Este un proiect spectaculos care are ca obiectiv ecologizarea localității și educarea copiilor în spirit al ecologizării, al păstrării unui mediu înconjurător curat.
 
Iată ce a comunicat, cu această ocazie, Primăria Filipeștii de Pădure:
 
”Când noi vom recicla,
Pădurel va triumfa!
Cum nu ați auzit încă de Pădurel? Acesta este cel mai nou prieten al copiilor din Filipeștii de Pădure și îi ajută să recicleze, păstrând astfel comuna curată. „Pădurel – spiridușul reciclator” a apărut, peste noapte, în centrul comunității noastre și este o stație inteligenta de reciclare a PET-urilor și a dozelor de aluminiu. În schimbul acestor ambalaje, spiridușul Pădurel le oferă copiilor FILIbani, monede virtuale. Filipeștii de Pădure, devine astfel prima comunitate din Prahova și printre puținele din Romania, alături de Primăria Ciugud din județul Alba, care își lansează propria monedă virtuală: FILIban. Moneda nu are valoare de criptomonedă, ci este doar o formă de recompensare a copiilor. Astfel, în preajma sărbătorilor de iarnă, Pădurel va face o vrajă și va transforma toți FILIbanii colectați de copii în bani reali, care vor putea fi folosiți pentru acțiuni educaționale sau extrașcolare.
Hai să-l ajutăm pe Pădurel! Este un spiriduș cu o misiune extrem de specială: să păstreze comuna curată!
Mulțumiri deosebite companiei SC GENESIS BIOTECH SRL, care a sponsorizat în întregime proiectul. Primăria Filipeștii de Pădure a decis să implementeze acest proiect pilot pentru a stimula protejarea mediului înconjurător în comunitatea noastră. Măsura are ca scop pregătirea cetățenilor pentru intrarea în vigoare a Legii Garanției, care va prevede perceperea și returnarea unei garanții percepută pentru ambalajele din plastic, sticlă și aluminiu.”