Palatul Copiilor Ploiești organizează „Gala dansului – prietenii Palatului” (ediția a II-a)

Daniel Dimache -

Palatul Copiilor Ploiești organizează „Gala dansului – prietenii Palatului” (ediția a II-a)

Palatul Copiilor Ploiești (Director: prof. Alina Zahariuc) organizează pe data de 21.04.2023, ora 18.00, la Sala Europa, „Gala dansului – prietenii Palatului”, eveniment ce se află la cea de-a doua ediție.

Acest proiect are ca scop premierea profesorilor din învățământul artistic extrașcolar ploieștean, care au slujit arta cu pasiune vreme de mai multe decenii. Deși astăzi se încadrează în categoria pensionarilor, dragostea lor pentru artă și educație nu poate fi „pensionată”. Considerăm că este o formă de respect și o obligație morală să îi aducem la rampă și să le spunem că nu i-am uitat, că pasiunea și devotamentul lor s-a transmis peste timp și că acest foc viu nu se va stinge, pentru că și noi, cei de azi, îl vom da mai departe. Este vorba de dnul prof și muzician Corneliu Irimia, artiștii plastici Valeriu Scărlătescu, Lucreția Milea și Elena Petrescu, care au coordonat cercurile de creație plastică și atelierul fanteziei, precum și de dna prof. Aurelia Mihalache, coordonator al cenaclului literar și al revistei „Liceenii”.

În spectacol vor evolua Ada Gonzales și Ionuț Diniță, primi balerini la Opera Națională București cu „Pas des deux” din baletul „Don Quiljote”,  și un grup de balerini de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din București, coordonați de dna prof. Ana Caraianopol și maestra de balet a Operei Naționale, Florica Stănescu.

Pe aceeași scenă, alături de profesioniști, vor urca și elevii cercului de Balet, membri ai ansamblurilor Balletissima și Aristocats, de la Palatul Copiilor Ploiești, în coregrafia dnei prof. Alina Zahariuc, director al instituției.

Evenimentul tinde să devină o tradiție a Palatului Copiilor Ploiești, după ce prima ediție de anul trecut s-a bucurat de un real succes; este inițiat și coordonat de dl Robert Zahariuc, profesor de dans modern la această instituție.

Printre susținătorii și sponsorii acestei gale se numără Consiliul Județean Prahova, BES România, Școala de Flori, Restaurant Orizont Ploiești, Asociația socio-culturală „Artă pentru suflet”.