Palmares remarcabil al „lupilor”, în perioada precompetițională de iarnă. La Belek și Side, în Turcia, niciun eșec în fața unor divizionare secunde de fotbal din Kazahstan, Ungaria, Rusia și Serbia!

Dragos Trestioreanu -

Palmares remarcabil al „lupilor”, în perioada precompetițională de iarnă. La Belek și Side, în Turcia, niciun eșec în fața unor divizionare secunde de fotbal din Kazahstan, Ungaria, Rusia și Serbia!

Între timp, au apărut și amănuntele mult așteptate de la ultimul meci din al doilea stagiu de pregătire și jocuri din Turcia, cel de la Belek, al Petrolului – vremea ploioasă împiedicând disputarea tuturor testelor pe suprafețele de joc de la Side – cu Metaloglobus. Reamintesc că amicalul s-a încheiat cu succesul „lupilor”, cu scorul de 1-0 (1-0). Fundașul central stânga Cristian Sîrghi, la al doilea gol al său din cantonamentul de la Side, a bifat unica reușită, în minutul 4, tot decisivă, după cum se observă. Antrenorul principal Costel Enache a optat pentru un prim „11” – prezentat în știrea anterioară de astăzi – în care au intrat în special jucători nefolosiți sau mai puțin utilizați în testul precedent, cu Avangrad Kursk, de la „Papillon”.

A reapărut ca titular Ștefan Bărboianu, din nou cu banderola pe braț, după ce o purtase, vreme de 36 de minute, și în duelul cu liderul sârb al eșalonului secund, olteanul revenind în echipă după ce-a fost menajat în penultimul joc, din cauza unor ușoare probleme medicale. Titulari au fost și Younes Hamza, cel care prinsese un sfert de oră în finalul disputei cu FK Grafičar Beograd, și Alexandru Saim Tudor, cam „dispărut”, și junii Adrian Nicolae, Robert-Daniel Enache și Mario Bratu, alături de obișnuitul Antonio Manolache, mai intrând, pe parcurs, încă un „U 20”, Mihai Constantinescu.

Tot de la început a apărut, de data aceasta, și ultimul transfer, camerunezul Serge Yvann Ekollo Malolo, iar Sergiu Arnăutu a făcut pereche, din debut, ca și în campionat, cu Hamza. Coautor la reușita lui Cristi Sîrghi, căruia i-a centrat dintr-o lovitură liberă, lateral dreapta, gălățeanul finalizând tot cu capul, din fața careului mic, ca și la meciul amical cu Grafičar, Bratu a fost înlocuit, puțin după prima jumătate de oră a amicalului, cu Constantinescu, acesta din urmă lăsându-i locul în repriza secundă lui Mihai Nițescu. Tot o schimbare de același gen s-a consemnat la Antonio Manolache, înlocuit de Alberto Olaru, la reluare, ultimul fiind substituit la rândul lui, după 30 de minute, de Valentin Țicu! Raul Avram a apărat cu același succes ca și Cezar Lungu, bistițeanul fiind trimis între buturi toată repriza secundă, sărbătoritul zilei, Robert-Daniel Enache (în ziua în care a împlinit 18 ani), i-a lăsat locul experimentatului Michael Leonel Pierce, iar africanul Ekollo – lui Derlis David Meza Colli. Pe scurt, destul de multe schimbări pentru o ultimă repetiție înaintea redebutului în campionat, de peste nouă zile, cu Dunărea Călărași, de la ora 12.00!

Îmbucurător, până vor începe meciurile cu miză, cele pe puncte, este că ploieștenii nu au pierdut niciun meci, dintre cele nouă desfășurate în perioada precompetițională de iarnă. Au câștigat de șase ori, la o divizionară secundă din Kazahstan, la două, la fel, din Ungaria, la una de L3 din România, plus la una tot de L2 din Serbia și, respectiv, o alta din România, bilanțul de apreciat fiind completat de trei rezultate egalitate, în compania unor echipe de NFL (Liga a II-a a Rusiei). Un golaveraj bun, net superior celui din tur, cu o medie superioară de goluri: 17 reușite/9 meciuri amicale, respectiv 19/21 partide oficiale. În ceea ce privește golurile primite, în campionat au fost 19/21, iar la Belek și Side – 5/9. Cele 17 goluri marcate au fost bifate de fotbaliști din toate compartimentele, mai puțin… vârfurile de atac, nici Ștefan Blănaru, mai folosit în al doilea stagiu, nici Arnăutu, cu mai multe minute în primul, nici Younes, cel mai puțin utilizat, din cauza unei accidentări, nereușind să puncteze!

Golgheter a fost, neașteptat, Gabriel Deac, cele șase reușite ale lui fiind consemnate la Belek (3, în fiecare test câte una), la Ploiești („dublă” cu AS SR Brașov) și la Side (1, în cel dintâi joc, cu FK Nijni Novgorod), el având și un gol anulat, în penultimul meci amical, cu Avangard Kursk. Dintre cele numai 4 goluri înscrise în al doilea stagiu, jumătate i-au aparținut… stoperului Sîrghi! Dar, se știe, meciurile amicale sunt mai fără presiune, pe când cele care vor începe pe 22 februarie vor fi cu totul altfel. Ce s-a pregătit în Turcia se va vedea în România! Altfel, de remarcat – și de lăudat, totodată – turul de forță făcut de FCP TV până la meciul cu FK Grafičar Beograd, inclusiv, ca și la toate antrenamentele de până înainte de cel cu Avangard Kursk! Ce s-a întâmplat în final poate vom afla cândva, ca și despre prezența unui… portar în vârstă de 18 ani, în cantonamentul de la Side, ținut acolo top-secret! Altfel, de subliniat că amicalul a fost condus de o brigadă ucraineană posesoare de ecuson FIFA, iar la Metaloglobus au evoluat în primul „11” câțiva foști petroliști, din al treilea și al doilea eșalon, precum Alexandru Ciocâlteu, Florin Plămadă, Lucian Cazan sau Claudiu Herea.

Foto: www.fcpetrolul.ro