Până când să mai fie umilinţă pentru Petrolul?

Redactia -

La capătul derbiului dintre Petrolul şi Steaua, aproape un stadion înteg – „Ilie Oană” – a părăsit demn, dar umilit, incinta, neputând savura un nou succes, după acel 5-1, din 1999, cu actualul scouter al „lupilor”, Cristi Vlad, deschizând balul ruşinii „roş-albaştrilor”. „Lupii” au cedat iar la Ploieşti, în faţa celor mai grozavi suporteri ai lor din toate timpurile. Cu atât mai mare a fost durerea celor 14.000 de simpatizanţi ai culorilor galben-albastre. De ce s-a întâmplat astfel? Se poate afla numai dacă ar exista cineva care să aibă coloana dreaptă şi să recunoască simulacrul, de pe gazon, din repriza secundă, dar să-l şi justifice cu argumente reale, nu cu minciuni de doi lei! Adică de atunci când, pe teren, a revenit parcă o altă echipă, incapabilă de a mai replica, după ce ţinuse steagul sus în primele 45 de minute, când numărul ocaziilor de gol i-a fost favorabil: 3-1. S-a terminat, însă, 1-1 cel dintâi mitan, fiindcă reuşita lui Jeremy Bokila, o mostră de inteligenţă, consemnată cu şapte minute înainte de pauză, a fost anulată de lipsa de reacţie normală a lui Sebastian Achim şi Guilherme Haubert Sitya (foto, în stânga, duelându-se cu Raul Rusescu, sub privirile lui Cristian Tănase; www.fcpetrolul.ro), care l-au scos din ofsaid pe Alexandru Chipciu. Balonul respins de Mircea Bornescu, la şutul stelistului, a fost trimis în plasă de către Stefan Nikolic, în ultima secundă a reprizei, muntenegreanul fiind beneficiar al alunecării intempestive, în careul mic, a brazilianului, care şi-a lăsat astfel advesarul singur în faţa porţii goale, pentru a îndeplini formalitatea!

Despre repriza secundă nu ar trebui să se mai comenteze nimic, fiindcă – după aiuritorul gol al lui Iasmin Latovlevici (65) – „cap” de la 10 metri peste portarul Petrolului, care a ieşitt aiurea dintre buturi – a mai vorbi despre o replică a Petrolului ar fi chiar ilar, „apogeul” fiind atins de ratarea inexplicabilă a lui Hamza Younes, găsit singur-singurel în mijlocul suprafeţei de pedeapsă de pasa genială a lui Bokila, cel care taxase o eroare a lui Lukasz Szukala. A rămas 2-1 după acel minut ciudat, 81, şi „lupii” au capotat astfel, pentru prima oară, acasă, în acest tur, în faţa minunaţilor lor suporteri, plecaţi de la stadion neîmpăcaţi de… absenţa din joc a favoriţilor, din ultima jumătate a unui derbi cu mari semne de întrebare.

SC FC PETROLUL: Bornescu 5 – Achim 4, Galamaz 8, Geraldo 8, Guilherme 4 – L. Marinescu 6.5 (70 – Grozav 4), Boudjemaa 6.5 – Opriţa (cpt) 5 (62 – Hoban 4), M. Cristescu 6 (51 Ad. Cristea 4), Younes 5 – Bokila 8.5. Antrenor: Mircea Rednic.

STEAUA: Tătăruşanu 7 – Georgievski 6, Szukala 6.5, Chiricheş 7, Latovlevici 7.5 – Bourceanu (cpt) 7, Pintilii 6 (51 – Prepeliţă 5.5) – Chipciu 7.5, Rusescu 6 (79 – L. Filip), Cr. Tănase 7.5 (68 – Ad.. Popa 6.5) – Nikolic 7.5. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Au arbitrat: Marius Avram 6.5 – Vasile Marinescu 7 (ambii din Bucureşti) şi Ovidiu Artene 7 (Vaslui).

Arbitru de rezervă: Cătălin Popa (Piteşti).

Observatori: Ionuţ Calancia, pentru joc, şi Dan Petrescu, pentru arbitraj (ambii din Bucureşti).

Cartonaşe galbene: Pintilii (28), Galamaz (35), Rusescu (51), Geraldo (54), Bokila (77), Hoban (80).

De subliniat că, în minutul 72, fostul goal-keeper al Astrei şi Petrolului, Eugen Nae, antrenorul de-acum al portarilor Stelei, a fost trimis în tribună, pentru proteste, de către central, la sugestia rezervei sale. După meci, Nae a încercat să se justifice în faţa lui Popa, dar fără prea mult succes. La conferinţa de presă de la final, dacă Reghecampf a vorbit despre echipe mici, mijlocii şi mari din Liga I, refuzând să răspundă însă unde ar încadra-o pe Petrolul, Rednic a declarat că nu a fost surprins cu nimic de adversari, numai că golul egalizator le-a turnat plumb definitiv în ghete jucătorilor săi. Altfel, deşi a vorbit despre lipsa de formă actuală a lui Grozav, pe care nu poate să-l mai bage titular, crede toituşi că acesta merită să facă parte din lotul echipei naţionale, pentru partidele oficiale cu Turcia şi Olanda. Un fel de ce dacă-i slab la formaţia de club, poate fi bun la nivel internaţional, în prima reprezentaivă! Şi ne mirăm de ce nu mai coborăm sub locul 50 în ierarhia FIFA, cu selecţionata lui Victor Piţurcă! Uite unul dintre răspunsuri!