Până la urmă a rămas așa cum fusese stabilit inițial: primul joc-test al „lupilor” va fi tot la Lara! În Antalya, o tornadă a făcut ravagii!

Dragos Trestioreanu -

Până la urmă a rămas așa cum fusese stabilit inițial: primul joc-test al „lupilor” va fi tot la Lara! În Antalya, o tornadă a făcut ravagii!

Vremea din prima lună a anului 2019 își face tot mai mult de cap, sub diferite forme, aproape oriunde în lume. La București, după așa-zisa „freezing rain” (ploaie înghețată), este prăpăd, la Ploiești, lapovița și ninsoarea au inundat terenurile sintetice de la Parcul Municipal Vest, iar… tornada din Antalya a făcut ravagii la aeroportul local, „zburând” avioane aflate la sol, dar mai ales autoturisme din parcare! Iar acolo va ateriza luni, 28 ianuarie, în jurul prânzului, delegația celor de la FC Petrolul Ploiești, deplasată în Turcia, având stațiunea Lara ca punct final. Evident, pentru un stagiu de pregătire și meciuri, departe de condițiile meteo din țară, dar care iată nu sunt deloc cele sperate nici acolo. De altfel, antrenorii echipelor de prim eșalon autohtone întoarse din Turcia s-au declarat foarte nemulțumiți de ce-au prins în zona Antalyei, în special ploile torențiale, interminabile, afectându-le programul. Asta în timp ce, în Spania, vremea a ținut cu FCSB și Concordia Chiajna, care au fost mai inspirate, dar și mai norocoase, în privința alegerii locului cantonamentului de iarnă.

Revenind la Petrolul, după ce inițial nu era prevăzut vreun joc-test până la plecarea în străinătate, s-a revenit și urma ca astăzi, de la ora 11.00, să aibă loc cel cu o divizionară D, Petrolistul Boldești, fie la fosta arenă Chimia, din Brazi, fie la Parcul Municipal Vest. Prima variantă a căzut prima, rămânând de luat în calcul a doua. Însă, de dimineață, terenurile de acolo arătau ca după inundație, cu băltoace și zone acoperite cu zăpadă. Cum nu mai era timp de îndepărtat zăpada și apa de pe suprafețele de joc cu iarbă sintetică, s-a luat decizia anulării amicalului, neexistând absolut deloc – după cum se vede în fotografii – condiții propice de desfășurare a partidei amicale.

Astfel, antrenorul principal Mugurel Cornățeanu a luat decizia, pentru a-și proteja, firesc, băieții, efectuării doar a unei ședințe obișnuite de antrenament, ultima înainte de îmbarcarea în avionul de Istanbul, de luni dimineață, urmată de un zbor spre Antalya și o deplasare, de acolo, la Lara, cu autocarul propriu, plecat de azi spre Turcia. Sejurul din Turcia se va întinde până pe data de 9 februarie, atunci când va fi programată revenirea în România și, apoi, continuarea pregătirilor pentru primul meci oficial, cel de la Târgu Jiu, cu Pandurii, care se va desfășura tot pe teren sintetic, din vecinătatea arenei modernizate locale.

Foto: www.fcpetrolul.ro și Marcel MARIN