Până vor zbura spre Arad, fotbaliștii de la Petrolul se antrenează pe iarbă artificială. Căci așa își așteaptă oaspeții „Bătrâna Doamnă”! În deplasare, cei de la UTA sunt primiți, ca „boierii”, cu gazon natural!

Dragos Trestioreanu -

Până vor zbura spre Arad, fotbaliștii de la Petrolul se antrenează pe iarbă artificială. Căci așa își așteaptă oaspeții „Bătrâna Doamnă”! În deplasare, cei de la UTA sunt primiți, ca „boierii”, cu gazon natural!

Sâmbătă, 4 iulie 2020, de la ora 17.00, pe arena Motorul, din Arad, liderul debutului play-off-ului Ligii a II-a de fotbal, UTA, va primi replica echipei de pe locul 5 din aceeași ierarhie, FC Petrolul. Va fi cea de-a doua vizită a ploieștenilor pe același teren, din sezonul 2019-2020, cel afectat de pandemia de coronavirus, și a treia confruntare directă din același sezon! Deoarece, după cum se știe, „Bătrâna Doamnă” și-a primit toate adversarele, din campionat și din Cupa României, cu o suprafață de joc dotată cu iarbă artificială, staff-ul tehnic al Petrolul a stabilit – și bine a făcut! – ca toate antrenamentele de până joi, 2 iulie, atunci când Laurențiu Marinescu și coechipierii săi vor zbura spre Arad, să se desfășoare pe un teren cu același fel de gazon. A fost ales cel de la Câmpina, aparținând de CSM-ul local și situat lângă Grupul Școlar Petrol din municipiu. Luni, 29 iunie, după cum se poate observa din fotografiile – postate pe www.fcpetrolul.ro – care dovedesc calitatea superioară a „sinteticului” de la Câmpina, a avut loc prima ședință de pregătire de acolo.

Vestea bună ante-factum este că antrenorul principal Costel Enache, ajutat de secundul Cătălin Munteanu, tehnicianul portarilor, Mihai Ștețca, și preparatorul fizic italian Alessandro Cittadino, a avut la dispoziție, în sfârșit, tot lotul, inclusiv deci cei trei accidentați de până acum! Cronologic, Younes Hamza, Valentin Țicu și Armando Vajushi, primii doi trebuind să se recupereze din cauza unor probleme musculare, iar internaționalul albanez având și cetățenie bulgară – ulterior unui impact „genunchi pe genunchi” consemnat pe arena de la Ovidiu, la meciul amical cu Viitorul. Odată cu revenirea la pregătiri a lui Vajushi, au crescut șansele ca el să debuteze oficial la FC Petrolul, neapucând până în prezent decât să joace în amicale, atunci când a făcut-o foarte bine, înscriind de destule ori și oferind și pase de gol.

Dacă nu se va mai întâmpla nimic nedorit până la plecarea la Arad, ca și la ultimul antrenament susținut vineri, 3, iunie, în urbe, mai mult ca sigur pe gazonul artificial pe care se va disputa derbiul primei etape din play-off, Costel Enache va beneficia de un efectiv generos. Unul din care poate alege cel mai bun lot de 20 (11 titulari și 9 rezerve, dintre care va putea folosi cinci, potrivit noii reguli din pandemie stabilită de FRF, la sugestia UEFA!), din cei 24 apți de joc. Beneficiind de avantajul, reamintesc, de a fi jucat patru partide-test, cele mai multe dintre toate adversarele din această fază inedită a competiției, în vreme ce gazda nu a avut parte de niciunul, „lupii” ar trebui să aibă un atu important pentru un debut cu dreptul în play-off. Bref, sunt toate condițiile – oferite prin sprijinul material deosebit al Veoliei România – pentru un rezultat pozitiv: deplasare pe calea aerului, cu două zile înainte de partidă, lot complet, pregătire în condițiile desfășurării meciului de la Arad, cazare la un hotel de patru stele bine cunoscut din oraș etc. Mai rămâne doar ca Enache, antrenorul, să fie inspirat în alcătuirea primului „11” și, apoi, la schimbări, iar jucătorii lui să creadă neapărat într-o victorie și să facă astfel totul pentru a o și obține!

Foto: www.fcpetrolul.ro