Parc de relaxare şi agrement în Azuga

Mihai Ciobanu -

Parc de relaxare şi agrement în Azuga

„În paralel cu lucrările de infrastructură, de asfaltare şi modernizare a drumurilor locale şi de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare trebuie să ne preocupăm şi de viaţa de zi cu zi a oamenilor. Tocmai din acest motiv am lucrat în ultima perioadă la un proiect care le va aduce o mare bucurie tuturor azugenilor, fie ei copii, tineri, adulţi sau pensionari. Este vorba despre un parc care va fi situat pe strada Valea Azugii, în zona cuprinsă între grădiniță și blocurile de garsoniere. Am gândit acest proiect în aşa fel încât să aibă câte ceva pentru fiecare: teren de sport, locuri de joacă pentru copii, alei de promenadă, bănci pe care oamenii se pot relaxa, precum şi o frumoasă fântână arteziană. Este un proiect deosebit, de care staţiunea Azuga avea mare nevoie”, a declarat pentru gazetaph.ro Constantin Samson, primarul oraşului.
Parcul se va numi „Parcul Sorica”, va fi amenajat pe o suprafaţă totală de 3.170 mp şi va fi edificat in 2 etape:
– prima etapă va cuprinde locul de joacă pentru copii și zona de agrement. Aici vom avea ansambluri moderne, tipice pentru locurile de joacă, care cuprind carusele, balansoare, tobogane, un sistem de cățărare, groapă de nisip, etc. De asemenea, vor fi construite 3 foișoare, cu băncuțe și mese în care, pe timp de vară, oamenii se vor putea relaxa feriţi de razele soarelui.
– în etapa a 2-a va fi construit un complex sportiv, cuprinzând un teren de fotbal și o clădire adiacentă cu tribune.
Parcul va avea mai multe alei, va fi iluminat iar în zona centrală vor fi o fântână arteziană și banci. De asemenea, vor fi amenajate mai multe locuri de parcare în zonă.
„Staţiunea Azuga se află în proces de reconstrucţie. A trebuit să plecăm de jos, de la ceea ce se afla în subteran: reţele de apă şi canalizare vechi, deteriorate şi subdimensionate. Oraşul nu avea cum să se dezvolte având o infrastructură de utilităţi deficitară. Tocmai de aceea ne-am concentrat, în aceşti ultimi ani, pe ceea ce a însemnat modernizarea şi extinderea reţelei de canalizare. A fost un proiect greu care a creat un real disconfort cetăţenilor. Dar este un proiect care îşi va dovedi utilitatea în deceniile ce urmează, toţi azugenii având posibilitatea de a-şi racorda locuinţele la canalizare.
Venim cu proiectul de asfaltare a străzilor, care se derulează în mai multe etape: se reface complet infrastructura rutieră pe mare parte din străzile oraşului: cu asfalt nou, trotuare, borduri.
Iar, acum, începem schimbarea la faţă a staţiunii Azuga, prin construirea unei săli de sport, prin amenajarea acestui parc şi prin alte mari programe despre care vă voi vorbi la momentul oportun. Cert este că, dacă ultimii ani au fost dedicaţi lucrărilor dificile, în următorii vom lucra la tot ceea ce înseamnă aspectul general al oraşului”, a declarat, pentru gazetaph.ro, primarul Constantin Samson.