De-o viață la FC Petrolul, urlățeanul Tavi Grigore s-a despărțit, aproape de aniversarea a 59 de ani, de clubul găzarilor! Împreună cu un fost președinte al „lupilor” va face o enclavă prahoveană în capitala Vrancei!

Dragos Trestioreanu -

De-o viață la FC Petrolul, urlățeanul Tavi Grigore s-a despărțit, aproape de aniversarea a 59 de ani, de clubul găzarilor! Împreună cu un  fost președinte al „lupilor” va face o enclavă prahoveană în capitala Vrancei!

Astăzi, 15 iulie 2023, un fost idol al iubitorilor de fotbal din Ploiești și Prahova, jucătorul și, apoi, antrenorul Petrolului, Octavian Grigore (foto sus și jos; la mijloc, cu prilejul aniversării sale de anul trecut, alături de fostul și actualul său președinte și de foști colaboratori ai lor), împlinește 59 de ani. Dacă în 2022, evenimentul a fost marcat la sediul clubului găzarilor, anul acesta a coincis cu o… reziliere de contract! A se înțelege despărțirea de echipa vieții lui: 16 ani, ca fotbalist, la FC Petrolul (cel original), peste 500 de meciuri disputate sub culorile galben-albastre, 442 bifate în Divizia A, ca și 52 de goluri marcate în același prim eșalon, și mai mult de o sută de prezențe pe banca tehnică a celei mai iubite formații locale! Date statistice care au fost oferite pe www.fcpetrolul.ro cu ocazia aniversării din 2022 a unuia care – aidoma Seniorului Mircea Dridea – a dat dovadă de fidelitate maximă față de clubul ploieștean. Dar, cum toate au și un început, dar și un sfârșit, de-acum fostul manager al academiei de copii și juniori a ACS Petrolul ’52 Ploiești a solicitat, recent, rezilierea contractului aflat în derulare. Iar apoi, a acceptat, imediat, oferta precedentului său președinte executiv, Costel Lazăr, de a reveni pe bancă. De data aceasta, din nou în Liga a III-a și tot ca antrenor principal. Ultima echipă promovată de Grigore a fost ACS Petrolul ’52 Ploiești, din Liga a IV-a în a III-a, în vara anului 2017. Și aș mai adăuga prezența pe gazon la adjudecarea penultimului trofeu al găzarilor – ediția 1994-1995 a Cupei României.

„După ce am acceptat propunerea venită de la CSM Focșani 2007, apreciind proiectul care mi s-a pus în față, i-am trimis o ofertă fostului meu coleg – de pe teren, de la marginea acestuia și de la birouri – să revină ca antrenor principal, iar din fericire Tavi Grigore a acceptat-o” – a declarat pentru www.gazetaph.ro Costel Lazăr. Fostul șef al Executivului FC Petrolul, până la finele anului trecut, a mai precizat că staff-ul lui Grigore va cuprinde oameni tot din afara Vrancei, dar niciunul de la fostul club al acestuia. Asta deoarece, ofertat la rându-i pentru a fi din nou alături de Octavian Grigore, ex-marele portar Gheorghe Liliac a declinat oferta, preferând să rămână la Petrolul. Însă, la CSM Focșani 2007, actualul președinte tot va face o enclavă prahoveană, transferând foști juniori ai Petrolului și ai Astrei: Robert Enache, Flavius Bodea, Iulian Ilie, Andreas Știubea și, respectiv Marius Cătălin Pahonțu. De subliniat că Lazăr ar fi vrut să-l aducă în Vrancea și pe fostul astrist și petrolist Andrei Ionuț Zaharia, dar a fost refuzat, primindu-l numai pe Enache, împrumutat pentru un sezon. Potrivit noului oficial al trupei moldovene, obiectivul grupării din al treilea eșalon este promovarea în cel imediat superior, în vara următoare.

Foto: www.fcpetrolul.ro