Parcul ”chel” din vestul Ploieștiului va fi nițel împădurit

Daniel Dimache -

Parcul ”chel” din vestul Ploieștiului va fi nițel împădurit

Primăria Municipiului Ploiești a informat că demarează un amplu proiect prin care se va realiza o pădure miniaturală în cadrul Parcului Municipal Vest.

 

Proiectul ,,Plantarea și completarea spațiilor verzi din Parcul Municipal Vest și realizarea unei păduri miniaturale” este derulat de către municipalitatea ploieșteană, în colaborare cu Asociația Pădurea Copiilor, în baza unui Acord de parteneriat, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Ploiești nr. 568/03.11.2022. Protocolul de colaborare este valabil până în anul 2029, cu posibilitate de prelungire.

Prin intermediul proiectului amintit, Parcul Municipal Vest își va dezvolta dimensiunea verde, printr-o serie de acțiuni integrate, repetate și susținute, pe o perioadă de 7 ani.

Parteneriatul derulat de municipalitatea ploieșteană vizează plantarea de puieți și împădurirea terenului, în suprafață de 19.075 mp, din zona “Labirint” a acestui spațiu de agrement, aflat în administrarea autorității publice locale.

Proiectul  de “înverzire” a Parcului Municipal Vest implică o serie de etape ample, ce vor fi derulate pe termen scurt și mediu, respectiv faza de proiectare a zonelor verzi, de înființare a plantației (lucrări silvice), precum și monitorizarea de specialitate a puieților plantați (supervizare plantare, calitate material arboricol, tăieri de corecție, aplicare tratamente fitosanitare, etc) până la starea de maturitate a arborilor.

Potrivit acordului de parteneriat, încheiat la finele anului trecut, Asociația Pădurea Copiilor va asigura resursele financiare, umane și tehnice necesare implementării acestui proiect, iar Primăria Municipiului Ploiești va asigura toate demersurile pentru finalizarea, cu succes, a proiectului ecologic.

Inițiativa are ca scop transformarea Parcul Municipal Ploiești Vest într-o zonă verde atractivă, cu arhitectură peisagistică plăcută și mobilier urban modern, destinată relaxării ploieștenilor, care va deveni, în timp, un scut verde de protecție pentru orașul nostru, dezvoltarea spațiului verde urmând să absoarbă din poluanții atmosferici și să asigure o îmbunătățire a calității  aerului  respirat de ploieșteni.

Foto ahivă – caracter ilustrativ