Parcul Industrial Ploieşti scapă de impozitele dublate de către primărie. Citeşte comunicatul conducerii

Redactia -

Parcul Industrial Ploieşti scapă de impozitele dublate de către primărie. Citeşte comunicatul conducerii

Dorim sa ne exprimam public satisfactia pentru demersurile initiate de Institutia Prefectului Judetului Prahova pentru anularea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 242/31.05.2012 de revocare a Hotararii Consiliului Local nr. 202/ 27.04.2012, privind modificarea Hotararii Consiliului Local nr. 553/ 21.12.2011 de aprobare a zonarii fiscale a municipiului Ploiesti (prin care se dubleaza impozitul pe teren din Parcul Industrial Ploiesti), ca fiind nelegala. Subscriem in totalitate motivelor invocate de catre aceasta, considerand acum, ca si la momentul adoptarii actului contestat, ca avem de-a face cu o decizie politica injusta, care contravine nu doar prevederilor legale, ci si insusi scopului primordial al infiintarii parcurilor industriale, respectiv atragerea investitorilor prin crearea unor conditii optime de functionare si asigurarea de facilitati, inclusiv de natura fiscala. 

Asa cum probabil cunoasteti, Ploiesti Industrial Parc, unul dintre primele parcuri industriale ale Romaniei, a fost si ramane o initiativa de succes, atat pentru ca unicul sau actionar, Consiliul Judetean Prahova, a stabilit standarde de performanta ce puteau parea de neatins, cat si gratie profesionalismului tuturor angajatilor si colaboratorilor nostri, care au tratat activitatea Parcului din perspectiva europeana, corecta, inclusiv din punct de vedere al respectarii principiilor economiei de piata.Astfel, ne-am straduit sa punem la punct, in timp util, infrastructura necesara bunei functionari a firmelor, sa mentinem costuri de administrare la niveluri suportabile, sa gasim cai de renegociere si reesalonare in perioadele de criza economica acuta, fara vreo discriminare si fara vreo conditionare.

Ori, in aceste conditii, impunerea de catre fostul legislativ ploiestean a unor impozite aberante, este INACCEPTABILA!

Nu stim si nici nu ne intereseaza daca respectiva hotarare, votata pe ultima suta de metri de catre vechiul Consiliu Local, a fost luata din dorinta de a mai strange un ban la visteria atat de inglodata in datorii a Municipiului ori doar din rautatea politica de a demonstra ca nu doar Clujul poate ramane fara NOKIA, ci si Ploiestiul poate fi parasit de investitori! Consideram ca, indiferent de motiv, daca aceasta hotarare ar fi pusa in opera, cei care au sustinut-o prin vot s-ar face vinovati, de fapt, de subminarea activitatii P.I.P. si desfiintarea unor locuri de munca, altfel sigure! Iata de ce facem apel la constiinta si ratiunea fiecarui factor de decizie, atat pentru solutionarea cazului in speta cat si pentru evitarea repetarii unor astfel de situatii absolut nefericite si dorim sa ii asiguram pe investitorii romani si străini din P.I.P. de întreaga noastra sustinere, acum si pe viitor!

 

Director General SC Ploiesti Industrial Parc SA,

Fabioara Ionescu